Oţelul a luat Baku

Oţelul a luat Baku
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Într-o perioadă în care bacul peste Dunăre a devenit impracticabil, iar Bac-ul e tot mai greu de promovat de către liceeni, jucătorii lui Dorinel Munteanu s-au distrat cu Neftci Baku din Azerbaidjan * Roş-alb-albaştrii au câştigat cu 3-0, meciul disputându-se în Austria *

OŢELUL GALAŢI – NEFTCI BAKU 3-0 (2-0)

Meci amical de fotbal disputat marţi seară la Salzburg (Austria);

Au marcat: Giurgiu 5’, Pena 24’ – penalty şi Avram 86’;

OŢELUL: Abraham – Râpă, Cârjă, Sipovici, Sălăgeanu (Ilie) – Giurgiu (Avram), Neagu (Cojoc) – Antal (Petean), Viglianti (Elek), Ochiroşii (Buş) – Pena (Borbely).

Pofta vine mâncând

Într-o perioadă în care echipele de top din România se chinuiesc prin partidele de verificare, Oţelul lui Dorinel Munteanu se simte ca peştele prin apă în cantonamentul din Germania.

Succesul cu 2-1 obţinut în faţa cehilor de la Dynamo Ceske Budejovice a fost doar începutul, roş-alb-albaştrii reuşind alaltăieri seară să facă scor cu Neftci Baku, din Azerbaidjan, grupare la care au prestat, până în vara acestui an, şi românii Adrian Neaga şi Marian Aliuţă.

Gălăţenii, trimişi pe teren cu o apărare inedită, au învins cu 3-0, două dintre cele trei goluri fiind materie primă pentru genericele TV. 

Giurgiu, supergol!

Cu Paulius Gribauskas, fostul loc coleg, între buturile azerilor, jucătorii lui Munteanu s-au desprins repede în jocul disputat în apropiere de oraşul austriac Salzburg.

Gabriel Giurgiu - din nou căpitan (n.r. – de pe teren au lipsit Costin şi Paraschiv), s-a revanşat pentru penaltiul ratat în prima partidă de verificare din acest stagiu şi a înscris un supergol: şut de la 20 de metri direct în vinclu, minge „medicinală” pentru aproape orice purtător de mănuşi (min. 5).

Douăzeci de minute mai târziu, Pena a transformat o lovitură de la 11 metri şi, în ciuda schimbărilor efectuate de tehnicianul dunărenilor, balonul s-a plimbat mai mult prin jumătatea „petroliştilor” din Azerbaidjan.

Roşcovanul dintre buturi, foarte bun

Cu Abraham, abia ieşit de pe băncile liceului, în poartă, şi cuplul de fundaşi centrali format din Cârjă – Sipovici, care doar la meciurile echipei-satelit, din Liga a III-a, s-au mai întâlnit pe teren, Oţelul a reuşit să nu încaseze gol, iar cel mai mare merit îi aparţine goalkeeperului de 19 ani.

Roşcovanul, cum este poreclit internaţionalul de juniori, a parat în câteva situaţii limită, fiind lăudat de oficialii gălăţeni. „A făcut un meci foarte bun şi trebuie să meargă pe aceeaşi linie ca să aibă şanse de a deveni numărul 1 în poarta Oţelului”, a afirmat directorul general Marius Stan.

O notă mare a primit şi mijlocaşul ofensiv Alexandru Avram care, cu patru minute înainte de final, a închis tabela cu un drop-gol de la marginea suprafeţei de pedeapsă.

Explicaţie foto: „Oţelarii” au pus la pământ una dintre cele mai bune formaţii ale Azerbaidjanului

Citit 1177 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.