Gălăţenii – principalii abonaţi la medaliile Campionatului Naţional de haltere

Gălăţenii – principalii abonaţi la medaliile Campionatului Naţional de haltere
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* După primele concursuri, sportivii noştri au cucerit deja 12 medalii, dintre care 7 de aur, 4 de argint şi una de bronz! *

Patinoarul Artificial din Galaţi a devenit gazda tradiţională a Campionatului Naţional de haltere pentru juniori II. La startul întrecerilor din acest an s-au aliniat 167 sportivi din toată ţara, halterofilii gălăţeni numărându-se printre favoriţii competiţiei la medalii. 

Într-adevăr, aceştia au şi debutat în forţă, evoluţia gălăţenilor fiind pe măsura aşteptărilor, iar numărul medaliilor obţinute le-au confirmat valoarea! 

Concurând la 40 kg, Cristina Poteraş (Liceul cu Program Sportiv/Dunărea) a cucerit trei locuri I şi medaliile de aur: 45 kg. la  smuls, 55 kg. la aruncat şi 100 kg. total. 

Vedeta echipei - campioana europeană Elena Andrieş (FOTO - LPS/Dunărea) - concurând la 48 kg. a devenit campioană naţională la aruncat (75 kg) şi la total, cu 135 kg.

De asemenea, a cucerit titlul de vicecampioană la smuls (60 kg).  Un titlul de campioană naţională a cucerit şi Andreea Parfene (Dunărea) la 58 kg. - cu 72 kg. (smuls), ea mai  luând şi două medalii de argint la aruncat (83) şi total (155).

În sfârşit, Ionuţ Climescu (LPS/Dunărea), nimeni altul decât fratele Elenei Andrieş, la primul concurs mai tare din viaţa sa, a devenit campion naţional la smuls - categoria 36 kg., cu o performanţă de 48 kg.

Tot Ionuţ a mai cucerit o medalie de argint la total şi una de bronz la stilul aruncat. Toţi aceşti sportivi se pregătesc la Centrul Naţional de Pregătire Olimpică a juniorilor (antrenori Mihai Nicolaie, Costel Dimofte, Mariana Bălan şi Angelica Abdula). 

Merită evidenţiate şi eforturile antrenorilor de la Dunărea, Marin Otinceanu şi Alexandru Dumitrescu - care, după ce au promovat la lotul de juniori sportivi competitivi, acum lansează în  arena performanţei alte speranţe. În concursul de la Galaţi, Dunărea a punctat, deocamdată, cu trei locuri IV, obţinute de către Nicoleta Pană, la categoria 48 kg. 

Citit 975 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.