Galațiul, în topul performanțelor sportive
Foto: Sportul Ilustrat

Galațiul, în topul performanțelor sportive
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Orașul nostru a avut o foarte bună reprezentare sportivă în sezonul 2021-2022, având în palmares patru trofee, cele mai multe din țară - la egalitate cu Capitala.

După analiza din care a reieșit că Galațiul se află între primele orașe din țară ca reprezentare sportivă (număr de echipe participante în prima ligă), iată că orașul nostru nu se prezintă mai prejos nici la nivelul rezultatelor. Astfel, cu cele patru trofee naționale obţinute în sezonul 2021-2022 (titlul și "Cupa României" la volei masculin, titlul și "Cupa României" la futsal), Galațiul ocupă primul loc în clasamentul trofeelor, la egalitate cu Bucureștiul. Capitala a strâns patru trofee la handbal, titlul și Cupa la masculin prin Dinamo, Cupa la feminin prin CSM București, iar titlul se decide între Rapid și CSM. Recordul de patru trofee din acest sezon mai poate fi atins și de Cluj-Napoca, oraș care are două deja în cont (titlul la fotbal cu CFR Cluj și cel la fotbal feminin, al Olimpiei). Clujul mai este în cursă pentru titlul de baschet masculin, UBT fiind în finală cu CSO Voluntari (câștigătoarea Cupei) și pentru "Cupa României" la fotbal feminin, acolo unde Olimpia (aflată în faza semifinalelor) poate face eventul.

Foarte bine stă la capitolul trofee și Sf. Gheorghe, cu trei reușite bifate: titlul și Cupa obținute la feminin de echipa de baschet Sepsi, plus "Cupa României" la fotbal obținută de clubul cu aceeași denumire.

Trofee au mai obținut Miercurea Ciuc (titlul la hochei), Blaj (titlul și Cupa la volei feminin), Voluntari ("Cupa României" de baschet masculin).

Propunere pentru titlul de cetățeni de onoare

Ca urmare a rezultatelor foarte bune obținute de către CSM Arcada (volei masculin) și United (futsal), mai mulți fani gălățeni au propus în mediul online ca reprezentanții celor două echipe, antrenorul Sergiu Stancu și căpitanul Ivan Raici, respectiv, antrenorul Florin Ignat și căpitanul Constantin Burdujel, să fie premiați cu titlul de cetățeni de onoare, pentru contribuțiile aduse prin sport municipiului Galați. Ar fi urmat exemplul din 2012, atunci când Dorinel Munteanu (antrenor) și Sergiu Costin (căpitan) au primit același titlu, pentru performanțele obținute cu Oțelul Galați cu un an în urmă (titlul și Supercupa).

Aceste titluri ar fi doar cu rol onorific, întrucât în afară de plimbări gratuite cu autobuzul nu există niciun alt beneficiu concret. Doar că, având în vedere multitudinea de astfel de titluri decernate în ultimii ani, cei patru ar fi cu adevărat îndreptățiți pentru astfel de distincții, mai ales că finanțarea celor două echipe se face, în principal, din bani publici, tocmai pentru a aduce prestigiu Galațiului prin rezultatele obținute. Propunerea pentru ca aceşti patru performeri să devină cetățeni de onoare a ajuns și la urechile oficialităților municipale, astfel că mingea se află în terenul acestora.

Citit 2400 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Mai 2022 23:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.