Oțelul mai are un singur pas până la promovare

Oțelul mai are un singur pas până la promovare
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Gruparea gălățeană a trecut de Foresta (3-0 la general) și așteaptă duelul în dublă manșă din finala de promovare în Liga a II-a cu Dante Botoșani. Așa cum au decurs sezonul regulat și faza de play-off, la fel a fost și la primul baraj de promovare pentru Oțelul: lejer. Gălățenii au trecut de Foresta în dublă manșă, fără să se pună vreo clipă sub semnul întrebării echipa care va trece mai departe.

După 1-0 la Suceava și cu alte câteva ocazii mari ratate, meciul de sâmbătă după-amiază, de la Galați, a decurs după scenariul perfect pentru trupa lui Dorinel Munteanu. Cu circa 8.000 de oameni în stadion, prezenți cu toții pentru a-și susține favoriții roș-alb-albaștri, meciul a început, practic, cu eliminarea din min. 10 a camerunezului Makongo din apărarea oaspeților. Acesta l-a stopat din postură de ultim apărător pe Cisotti. Același Cisotti a deschis scorul înspre finalul primei reprize, dintr-o fază similară cu cea în care a ieșit eliminarea din startul jocului, doar că de această dată nimeni nu l-a mai putut opri pe italianul Oțelului în fața golului.

Cu toate că în repriza a doua nu a mai fost același iureș spre poarta adversă, Oțelul a mai punctat o dată prin juniorul Nistor, intrat după pauză, pentru scorul final, 2-0.

Oțelul a jucat în formula: Dur-Bozoancă – Rus, Yabre, Ghiocel, Țica – Jardan, Neagu, D. Cireș – Cisotti, Cîrjan, Nica. Au mai intrat: Savu, Nistor, Nedelea, Green și Adăscăliței.

Dante Botoșani, adversarul din finală

Înspre finalul meciului de la Galați, fanii Oțelului erau cu ochii și pe telefoanele mobile pentru notificări cu privire la ceea ce se întâmpla la meciul Dante Botoșani – CSM Focșani. După 0-0 în tur, la Focșani, Dante a reușit să se califice în finala barajului, ca adversar al Oțelului, după o victorie, scor 2-1 (după prelungiri). Dacă s-ar fi menținut regula golului din deplasare, cum a fost în sezonul trecut, CSM Focșani ar fi prins finala în locul lui Dante.

Astfel, sâmbătă, 4 iunie, se va juca prima manșă a finalei, Dante – Oțelul, iar pe 8 iunie, la Galați, este programat returul.

Sporting, la un pas de un scor fluviu

În ultimul meci din turneul play-out disputat la Liești, echipa Sporting a întâlnit o codașă a clasamentului – CS Făurei. Gazdele au dominat permanent disputa, au avut 3-0 până spre final, plus două bare (Chiriac și Grigoraș), dar au învins ... doar cu 3-1. Până la pauză au înscris printr-o acțiune a lui Tudor Năstase, în urma unui corner, apoi a mai marcat Călin, iar la reluare a completat tabela și Bârlădeanu. În minutul 90+3, Făureiul a redus din diferență, făcând înfrângerea mai... suportabilă.

Echipa aliniată: A. Brăneț – Iancu, Cucu, Munchiu, Năstase – Chiriac, Mihu – Stan, Bârlădeanu, Călin – Grigoraș. Au mai intrat: Vădeanu, Bucevschi, Ștefănescu, Milea și Ieremie.

După acest meci, jucătorii Sportingului vor intra în vacanță.

Citit 4254 ori Ultima modificare Luni, 30 Mai 2022 00:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.