„Lumină de la Timişoara” pentru Oţelul

„Lumină de la Timişoara” pentru Oţelul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Combinatul Siderurgic din Galaţi, proprietarul arenei din Ţiglina III, ar fi ajuns la o înţelegere cu firma timişoreană „Elba” pentru montarea farurilor fără de care Oţelul nu va putea juca pe teren propriu * Lucrările ar putea începe la data de 1 august şi, cel mai probabil, se va apela iarăşi la mila Ligii Profesioniste de Fotbal *

Derogarea va expira!

Telenovelă? E obositor să repetăm la infinit că problema instalaţiei de nocturnă de pe stadionul „Oţelul” deranjează precum filmele în care Fernando şi Alejandro se luptă pentru a-i cuceri inima Rosalindei. Şi măcar în acest caz este vorba despre o poveste siropoasă, în timp ce absenţa stâlpilor de iluminat de la arena din Ţiglina III (şi din întreg Galaţiul, până la urmă) îi usucă de nervi şi de transpiraţie pe amatorii de fotbal.

Mai sunt doar două luni până pe 15 septembrie, atunci când – după cum anunţa directorul general al clubului local de Liga I, Marius Stan – va expira derogarea pe care Liga Profesionistă de Fotbal le-a acordat-o roş-alb-albaştrilor.

„Na-ţi-o ţie, dă-mi-o mie!”

„Dacă se va vedea buna intenţie, şi anume că lucrările sunt începute, se mai poate prelungi această perioadă şi nu va trebui să jucăm în alt oraş”, susţine acelaşi Marius Stan care, în urmă cu o lună şi ceva de zile, ajunsese la un acord cu o firmă hotărâtă să înceapă lucrările de scoatere a stadionului gălăţean din beznă.

Ce s-a întâmplat atunci? Combinatul ArcelorMittal, proprietarul bazei sportive de lângă Spitalul de Pediatrie, a spus „stop joc!” şi a preluat frâiele afacerii. „Vom negocia noi şi vom pune noi nocturna”, au anunţat mai-marii concernului anglo-francez, deşi se cunoştea faptul că operaţiunea de ridicare a farurilor este contra-cronometru.

Timpul trece şi este mai mult decât evident că în două luni de zile, cât a mai rămas până la 15 septembrie, lumina artificială n-are cum să apară în zona de lângă „Bingo Europa”!

Costuri, 700.000 de euro

Surse din combinatul ArcelorMittal Galaţi susţin că vineri, 9 iulie, urma să fie semnat contractul cu societatea care va monta buclucaşa instalaţie, dar că se va da cu pixul abia în decursul acestei săptămâni. Se pare că această lucrare de mare anvergură va fi realizată de celebrul brand timişorean „Elba”, costurile ridicându-se la 700.000 de euro.

„Suntem cel mai important producător de corpuri de iluminat din ţară şi reprezentăm una din puţinele firme româneşti care a reuşit să se menţină ca lider pe piaţă, având o tradiţie de 85 de ani în domeniu”, se laudă firma al cărei slogan este „Lumină de la Timişoara”.

Rămâne de văzut cum se va mişca pe malul Dunării tot mai învolburate, nu din cauza ploilor, ci a fanilor Oţelului care nu mai suportă ca promisiunile să fie onorate la Sfântul Aşteaptă…

Comentariu foto: Suporterii fotbalului gălăţean aşteaptă cu nerăbdare înălţarea stâlpilor de nocturnă de pe „Oţelul”. Oare cât va mai dura până atunci?

Citit 2098 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.