„Oţelari”, deşteptarea!

„Oţelari”, deşteptarea!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Antrenorul formaţiei gălăţene de Liga I n-a gustat deloc remiza cu fosta campioană a Ungariei, ajunsă între timp formaţie de pluton în statul vecin * „Am luat un gol copilăresc, inadmisibil pentru nivelul la care suntem”, a tunat Munteanu la finele celui de-al cincilea meci de verificare din Germania *

OŢELUL GALAŢI – FERENCVAROS BUDAPESTA 1-1 (0-0)

Meci amical de fotbal disputat alaltăieri la Eugendorf (Austria);

Au marcat: Elek 68’ / Toth 79’;

OŢELUL: Grahovac – Râpă (64’ Petean), Perendija (55’ Sârghi), Sipovici (55’ Costin), Sălăgeanu (65’ Ilie) – Cojoc (55’ Giurgiu), Viglianti (62’ Neagu) – Antal (55’ Iorga), Paraschiv (64’ Elek), Ochiroşii (55’ Buş) – Pena (50’ Borbely).

„Fără relaxare!”

Ferencvaros Budapesta a fost multă vreme principala firmă din fotbalul maghiar, însă de câţiva ani se zbate în mediocritate, revenind recent din liga secundă a ţării vecine.

Alaltăieri, într-un orăşel din Austria, trupa budapestană a jucat rolul adversarului arţăgos peste care Oţelul va nimeri în primele etape ale noului campionat. Sportul Studenţesc, FCM Tg. Mureş, Internaţional Curtea de Argeş şi „U” Cluj vor fi cel puţin la nivelul ungurilor întâlniţi de gălăţeni la Eugendorf: dacă nu din punct de vedere valoric, măcar ca atitudine.

„Treziţi-vă, trebuie să tratăm fiecare partidă cu maximum de concentrare, n-avem voie să fim relaxaţi!”, a ţipat Dorinel Munteanu la elevii săi după remiza de acum două zile.

„Gol de copii”

Multe durităţi, faze puţine de poartă şi o impresie de automulţumire din partea „oţelarilor”. Aşa se prezintă radiografia primei reprize a meciului amical cu Ferencvaros, tehnicianul dunărenilor având şi alte remarci despre cele 45 de minute în care nu s-a marcat niciun gol: „Nu sunt deloc mulţumit, a fost o primă repriză slabă, cu un joc prost, fără viteză, fără agresivitate, ceva ce nu vreau să se mai repete!”.

„Abia după pauză, după ce am făcut câteva schimbări, a fost altceva. Jocul a fost altul, am avut posesie bună şi am şi marcat, ratând şi alte ocazii de poartă. Din păcate, am luat un gol nepermis la un asemenea nivel, direct din lovitură liberă de la 25 de metri. După părerea mea, a fost un gol de copii!”.

„Zidul s-a spart din cauza inundaţiilor”

Într-adevăr, reuşita de 1-1 a maghiarilor a fost ruşinoasă pentru defensiva roş-alb-albaştrilor, Toth trimiţând din lovitură liberă direct prin zid. „Dacă la noi în ţară sunt inundaţii, se mai crapă zidurile, ce să faci?”, a făcut haz de necaz Marius Stan, directorul general al Oţelului, în timp ce Dorinel vorbeşte despre faptul că nimeni nu este titular în echipa sa pentru sezonul 2010-2011.

„N-am un prim unsprezece, oricine poate intra în formaţia de bază. Cine gândeşte altfel, gândeşte greşit”, ameninţă Munti. Golul „oţelarilor” a fost rodul unui atac colectiv: Borbely a şutat din unghi, goalkeeperul advers a respins şi Elek, foarte bine plasat, a trimis în aţe.

Citit 1538 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.