Zile de coşmar în istorie

Zile de coşmar în istorie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Antrenorul Dorinel Munteanu, căutând repede în memorie, n-a găsit eşec mai crâncen în mandatul său la Galaţi decât cel de vineri seară, 0-4 cu CFR Cluj * Tehnicianul are dreptate, iar în arhivă am descoperit şi alte boacăne petrecute în a doua săptămână a primei luni de toamnă

Cu Vasluiul, în aceeaşi perioadă

„Nu ştiu dacă am suferit o înfrângere mai cruntă de când sunt la Oţelul. Este un rezultat foarte greu de digerat”, afirma Dorinel Munteanu la miezul nopţii de vineri spre sâmbătă. CFR Cluj tocmai îi administrase un 4-0 greu de uitat, dar şi de comparat.

Neamţul, fără să se folosească de laptop (nu-i greu să ţii minte asemenea catastrofe), a prezentat situaţia reală, celălalt 0-4 încasat de echipa pregătită de fostul internaţional petrecându-se în deplasare, la Vaslui.

Or este mult mai greu de acceptat o asemenea „tabelă” în propriul fief. Coincidenţa face ca ambele partide eşuate să aibă loc în aceeaşi perioadă a anului: Vaslui – Oţelul a fost pe 13 septembrie 2010, iar Oţelul – CFR Cluj pe 9 septembrie 2011. 

Cum va fi pe 14 septembrie?

De ce a doua săptămână din septembrie poate fi considerată un veritabil coşmar pentru clubul care a promovat în 1986 în campionatul intitulat pe atunci Divizia A? Arhiva scoate la iveală alte trei rezultate-fiasco pentru suflarea roş-alb-albastră.

Pe 11 septembrie 1988, Oţelul pierdea ruşinos în Ghencea: 0-5 cu Steaua, la patru zile de la marele succes obţinut în faţa lui Juventus Torino, în Cupa UEFA (1-0 pe Arena „Dunărea”). Apoi, pe un alt 11 septembrie, a naibii dată!, în 1993, echipa-fanion a oraşului capota la Craiova, cu Electroputere: scor 5-1.

Tot în analele primului eşalon am identificat un usturător 2-5 întâmplat chiar pe stadionul din Ţiglina III: Oţelul – FC Naţional Bucureşti, pe 10 septembrie 1994. Cum partida cu Juventus nu poate fi cuprinsă în segmentul 9-13 septembrie, nici deplasarea de la Basel, de pe 14, n-ar trebui să facă parte din această bucată. Oare cum se vor alinia planetele miercuri seară?  

Explicaţie Foto: „Oţelarii” au trăit vineri seară o înfrângere ieşită din comun

Citit 720 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.