Naţionala lui Koula-Moutou

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Federaţia Internaţională de Fotbal n-a intrat în vacanţă după terminarea turneului final din Africa de Sud. Ca orice debarasator, forul mondial rămâne să strângă urmele de Jabulani, întocmeşte statistici, face clasamente şi apoi le dă publicităţii. Conform ierarhiei întocmite după Cupa Waka-Waka, naţionala României a coborât tocmai pe poziţia a 42-a, ajungând să socializeze, de nevoie, cu Burkina Faso şi Venezuela (nu Vuvuzela, cum aţi fi fost tentaţi să credeţi!). Înaintea „tricolorilor” lui Răzvan Lucescu se află destule naţiuni „multilateral dezvoltate” în sportul cu mingea fără colţuri, iar cel mai bun exemplu se numeşte Gabon şi poate fi identificat pe coasta de vest a continentului negru. O simplă privire aruncată pe harta acestei ţări mi-a născut următoarea revelaţie: deşi sunt înaintea noastră (locul 34), gabonezii au ceva în comun cu fotbalul lui Mircea Sandu şi Mitică Dragomir. Noi îl avem pe Coca-Mutu (alte referiri chiar nu-mi permit să fac), ei pe Koula-Moutou, un important oraş din centrul statului, însăşi capitala provinciei Ogooué-Lolo. Trăiască prietenia între popoare!

* Fotbalul românesc a debutat în ediţia 2010-2011 a cupelor europene. S-a întâmplat la mijlocul săptămânii trecute, Dinamo câştigând la Chişinău în faţa Olimpiei Bălţi cu scorul de 2-0. Meciul n-a fost transmis în ţară (erau mai importante elucubraţiile lui Gigi Becali), dar s-a văzut pe Internet în comentariul fraţilor noştri de peste Prut. Fireşte, campionii mondiali la poante cu Bulă, adică noi, au extras unele aşa-zise perle din exprimarea pitorească a basarabenilor: „Jerome trimite un şut cu capul”, „Cristea este cât de cât spionat de Tottenham” sau „Diabate, Rus şi Păun sunt în rezervă”. Sincer? Mai tari mi s-au părut „speaker”-ii de la TVR pe timpul Cupei Mondiale din Africa de Sud. Spuneţi-mi dacă sună ceva mai bine decât următorul panseu teveristic: „În sfârşit, să-i acordăm beneficiul îndoielii nouarului olandez.” Mulţumiţi?

* Mirel Rădoi, cel mai bun fotbalist român de la arabi, zice că după ce-şi va termina contractul cu Al-Hilal s-ar retrage din activitate. Mă tem că ex-stelistul, transferându-se printre cămile, şi-a luat adio de la sportul-rege, deci n-ar avea de unde să se mai retragă.

Citit 514 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.