Doi gălățeni - performeri la Campionatul European de Haltere. Antrenorul Mihai Nicolae trage un semnal de alarmă privind situația acestui sport

Doi gălățeni - performeri la Campionatul European de Haltere. Antrenorul Mihai Nicolae trage un semnal de alarmă privind situația acestui sport
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Unul dintre antrenorii din haltere trage un semnal de alarmă cu privire la viitorul acestui sport în Galați.

Antrenorul Mihai Nicolae, maestru al sportului și vicepreședinte al Asociației Județene de Haltere Galați, a tras un semnal de alarmă cu privire la situația sportului halterelor la Galați, în contextul în care doi sportivi gălățeni au performat la nivel internațional reprezentând cluburi din alte orașe.

Gălățeanul Tiberiu Donose (născut la Ijdileni și legitimat la Clubul Rapid București) a câștigat titlul european U17 la haltere, categoria 67 kg, stilul smuls – 125, 127 și 130 kg. Acest rezultat a însemnat, totodată, stabilirea unui nou record european la categoria sa de vârstă. În plus, Donose și-a trecut în cont și două medalii de bronz la stilul aruncat (153 kg) și la total (238 kg).

Pe lângă Donose, în cadrul aceluiași turneu a participat și Cosmin Isofache (provenit de la Clubul Siretul Piscu, legitimat la CSM Bistrița). Isofache a obținut în cadrul ”Europenelor” U17 din Polonia două medalii de aur, la categoria 55 kg, la total (230 kg) și la stilul smuls (105 kg), plus o medalie de argint la aruncat (125 kg).

”Țin să-i felicit pe sportivi pentru rezultatele obținute în Polonia, dar, din nefericire, reprezintă cluburile Rapid și CSM Bistrița, nu vreun club gălățean, deși ei sunt născuți la Ijdileni și la Piscu. Cele două centre, de la Piscu și Ijdileni, ne sunt nouă inaccesibile, dar copiii reprezintă alte cluburi din țară, deși ei pot deveni buni ambasadori ai Galațiului. Cred că ar fi momentul ca aceia care ar putea să sprijine sportul haltere să vină alături de noi, antrenorii, și să ne așezăm la o masă rotundă, în așa fel încât să ne organizăm mai bine la nivelul județului. Mă refer aici la Consiliul Local și primarul Ionuț Pucheanu și, desigur, la Consiliul Județean și președintele Costel Fotea.

Halterele reprezintă un sport minunat, iar istoria ne-a demonstrat lucrul acesta. Performanțele ne obligă să ne organizăm mai bine. Fac apel public către domnul primar Pucheanu să ne dea înapoi accesul în sala de la Arena de Box. Dumnealui reprezintă interesele acestui oraș, al tuturor gălățenilor, iar noi avem nevoie de acea sală pentru a reuși să obținem rezultate cât mai bune”, a spus Mihai Nicolae.

Selecțiile continuă la sala de lupte din Galați

Mihai Nicolae, antrenor la CSM Dunărea, a spus că selecțiile sunt în continuu proces la Sala de lupte, de pe strada Basarabiei, acolo unde îi așteaptă pe toți doritorii. ”Am văzut că s-au vehiculat eronat în spațiul public informații referitor la costurile părinților pentru haltere. Țin să precizez că toți sportivii selecționați la acest sport sunt subvenționați din punct de vedere material, pregătire, competiții și așa mai departe. Costurile celor care sunt selecționați la loturile naționale de juniori sub tutela COSR sunt acoperite de FR Haltere și COSR, fără implicare materială de la părinți”, a adăugat antrenorul gălățean.

La CSM Dunărea există 15 sportivi legitimați la haltere în clipa de față, cu nouă medalii obținute la seniori în 2022, dintre care trei de aur, urmând și celelalte categorii de vârstă să intre în concursurile din acest an.

Citit 1993 ori Ultima modificare Sâmbătă, 20 August 2022 02:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.