Atacantul „nedorit” pe care se bazează Oțelul în continuare

Atacantul „nedorit” pe care se bazează Oțelul în continuare
Transformarea din expulzat în idol
Evaluaţi acest articol
(30 voturi)

George Cîrjan (33 ani) a trecut prin momente dificile de-a lungul carierei sale, în special de când a revenit la gruparea gălățeană, dar a reușit să devină idolul tribunelor datorită golurilor sale.

După ce a debutat la Oțelul ca tânăr atacant de perspectivă la un meci din ”Cupa Intertoto”, 3-0 cu Slavia Sarajevo, George Cîrjan și-a conturat cariera de seniori în special la Ceahlăul și FC Botoșani, cu care a și jucat în Liga I. Revenirea sa la Galați s-a produs în momentul în care noul Oțelul a ajuns în Liga a III-a, iar în perioada petrecută în al treilea eșalon a fost blamat de către fani în unele momente și au fost chiar încercări de îndepărtare de la echipă din partea unor conducători. Dar Cîrjan a rezistat, pentru că a crezut în spiritul Oțelului, cu care a crescut de mic și pentru care și-a dorit să lupte până la capăt.

”Să aducem un alt atacant pentru că nu mai poate Cîrjan” a fost laitmotiv în comentariile suporterilor de pe rețelele de socializare într-o vreme nu foarte îndepărtată. Iar conducerea clubului îl plasa pe Cîrjan să se antreneze separat, în speranța că-l vor face să plece de la echipă.

În urmă cu două sezoane, pornea drept a treia variantă de atacant, în Liga a III-a, pentru postul său, după Matei și Răducan, iar acum a ajuns să fie golgheterul echipei și al începutului de campionat.

Potrivirea perfectă cu stilul lui Dorinel

Succesul lui George Cîrjan în tricoul Oțelului s-a concretizat prin venirea la cârma echipei a lui Dorinel Munteanu, al cărui stil de joc se pliază perfect pe calitățile ”șeptarului” din atacul roș-alb-albaștrilor. După ce a marcat golul de 1-0 în barajul cu Dante Botoșani, Cîrjan a reușit să continue forma bună și la Liga a II-a: gol cu Dinamo, două goluri cu Unirea Constanța și unul dintre cei mai buni de pe teren la meciul cu Poli Iași (0-0), când a fost și căpitan de echipă.

”Sincer, mă simt bine. Datorită echipei am reușit să marchez trei goluri. Sper să o ținem tot așa. Avem două victorii, un egal, șapte puncte după trei meciuri. Eu zic că e un lucru bun. Dacă o ținem așa, și marchez și eu, și echipa câștigă, sunt foarte mulțumit”, a spus George Cîrjan la capătul meciului cu Unirea Constanța de duminică, atunci când a marcat două goluri. Primul a fost în stil de mare atacant, după ce le-a luat fața celor doi fundași centrali adverși, pentru a trimite la colțul lung din afara cadrului porții. Iar cel de-al doilea a fost momentul de ”omul potrivit la locul potrivit”, când a plonjat din câțiva metri pentru a marca la centrarea lui Nica, unul dintre jucătorii cu care pare să aibă cea mai bună chimie în teren.

Nici atacanții străini plimbați în ultima vreme pe la Oțelul n-au reușit să-l dea jos din postura de titular de drept pe George Cîrjan, chiar dacă în trecut erau momente când doar el mai credea în șansele sale de reușită. Serrant-Green, britanicul plătit mai bine, ori acum Berisha, nu reușesc să se impună în fața ambițiosului atacant gălățean.

George Cîrjan este dovada că un jucător care are ambiția necesară de a reuși, din momentul în care va primi încrederea necesară de la antrenor, va putea să devină cea mai bună versiune a sa, astfel că este un model de urmat pentru toți tinerii jucători și copiii care își doresc să devină fotbaliști. Chiar dacă are și o afacere în derulare, fotbalul a rămas principala sa pasiune, iar asta se vede în fiecare clipă pe care George Cîrjan o petrece pe teren, fie că e la antrenament, fie că e la meci oficial.

Citit 6115 ori Ultima modificare Joi, 01 Septembrie 2022 12:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.