Start prelungit pentru performanță

Start prelungit pentru performanță
Spânache (Unirea Braniștea, în prim-plan), jucător de bază și la Liga a III-a. Sursa foto: Sportul Ilustrat
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Pentru trei dintre echipele noastre prezente în competițiile naționale a sosit ziua debutului. În weekend, toate cele trei grupări intră în focul luptei ce va dura până în primăvara anului viitor. Pentru că între ele se află și o formație feminină, să-i acordăm prioritate în rândurile care urmează.

FC Universitatea, din nou în prima ligă

Retrogradate la finalul campionatului trecut din Liga I, ”studentele” au beneficiat de o oportunitate fericită – retragerea din competiție a echipei din Prundu Bârgăului – și iată-le la startul unui nou sezon între cele mai bune echipe din țară. Bucurie la început de sezon, dar o nouă perioadă plină responsabilitate pentru elevele antrenorului Gabriel Călinescu. Credem că experiența acumulată în sezoanele trecute să le fie de folos.

Lotul cuprinde multe jucătoare foarte tinere, dar și câteva cu experiență, iar de aici se speră crearea acelui echilibru atât de necesar într-o competiție de anduranță. Stafful tehnic: G. Călinescu – Gheorghe Cucu va porni la acest nou drum cu un lot de 21 de jucătoare. Iată numele acestora: Roxana Pazargic, Georgiana Bobocea – Adelina Crăciun, Alina Cimpoieș, Lavinia Bot, Mihaela Rusen, Ioana Sfetcu, Mihaela Ivan, Adelina Marcu, Diana Drosu, Daniela Dumitru, Miruna Năstase, Diana Stoian, Alexia Dică, Beatrice Ghibrigiu, Riana Păun, Andreea Surcică, Alexandra Condrea, Georgiana Munteanu, Silvia Oană și Ana Călin, ultimele două revenite la echipă după o pauză de câțiva ani.

Sezonul începe duminică, pe teren propriu, pe Stadionul ”Siderurgistul” (ora 11:00), cu Femina Baia Mare.

Unirea Braniștea, primul contact cu divizia națională

Echipa din Braniștea a parcurs un sezon de foc după ce și-a propus promovarea. A urmat o perioadă intensă, cu cele două meciuri de baraj ce i-au adus accederea în al treilea eșalon de la prima încercare. Jucătorii n-au apucat să beneficieze de vacanță, pentru că imediat au venit cele trei meciuri din ”Cupa României”. După foarte puțin timp, a început campania de pregătire pentru noul sezon, cu încă șase partide de verificare. Toate acestea, concomitent cu alcătuirea unui nou lot de jucători. Au fost destui care au venit în probe – juniori, tineri, dar și jucători experimentați.

Până la urmă, stafful tehnic, împreună cu conducerea clubului, au format un lot de 26 de jucători (dintre care opt juniori), cu care se speră în evoluții reușite, în noua ipostază, aceea de echipă divizionară.

Antrenorul Ionuț Niculcea, ajutat de fostul portar ”oțelar” Alexandru Iliuciuc, pornește la drum cu următorii jucători: Ursu, Petrea, Vlasie – Mihai, Voicu, Enache, Tarozzi, Postelnicu, Oniciu, Andrei, M. Cireș, Gherghișan, Dumitru, Popa, Gâță, Manea, Hilohi, Năpârlică, Murgoci, Dima, Drăgan, Tănasă, Păduraru, Țicămucă, Răducan și Spânache.

”Va fi o nouă experiență, un contact cu echipe divizionare, unele cu multă experiență. Va fi un alt nivel de adaptare, multă miză. Așa cum ne-am prezentat în perioada pregătirilor și cu lotul de care dispunem, credem că ne vom putea plasa în prima jumătate a clasamentului”, ne-a declarat managerul clubului Vali Vrânceanu.

În primul meci din Liga a III-a, brăniștenii o vor întâlni pe Sporting Liești (sâmbătă, ora 18:00, Stadionul ”Oțelul”). Întâlnirea va fi condusă de ploieșteanul Mihai Amorăriței, cel care a mai arbitrat-o pe Unirea și la barajul de promovare.

Start fără schimbări la Sporting Liești

Lieștenii stau bine la omogenitate și continuitate, lotul menținându-se aproape intact. Au plecat Iancu, Năstase și Voicu și a venit Mohorîță (ultima dată la Chiscani). Antrenamentele au durat șase săptămâni, perioadă în care s-au disputat și cinci jocuri de verificare încheiate cu trei victorii și două egaluri, golaveraj 15-4. Obiectivul este, ca și anul trecut, clasarea pe locurile 1-6. Antrenorul Cristian Brăneț beneficiază de un lot de 22 de jucători, cu 9 juniori. Aceștia sunt:

A.Brăneț, Vădeanu – Ștefănescu, Mereuță, Maftei, Dima, Cucu, Bălan, Sevastian, Munchiu, Chiriac, Mihu, Mohorîță, Călin, Iordache, Grigoraș, Stan, Hodorogea, Popa, Buhăescu, Costea și Angheluță.

Citit 1204 ori Ultima modificare Vineri, 26 August 2022 22:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.