Galațiul va avea încă două echipe de futsal, după selecții în facultăți și licee

Galațiul va avea încă două echipe de futsal, după selecții în facultăți și licee
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Clubul de fotbal Universitatea va avea din viitorul sezon și echipe de futsal (masculin) în competițiile interne.

În urma unor prelungite acțiuni de selecție în facultățile și liceele gălățene, a fost alcătuit un lot consistent, de aproape 40 de tineri. Aceștia vor deveni jucători ai echipei de seniori ce va activa în Liga a II-a, dar și a uneia de juniori Under 19. Cele două echipe sunt pregătite de cunoscutul tehnician de futsal David Asandei (foto), împreună cu fostul fotbalist Daniel Popliacă. Competițiile pentru cele două formații vor demara la finalul acestei luni.

Despre dezvoltarea acestui proiect ne-a vorbit prof. Asandei: "Cu sprijinul conducerii Universității "Dunărea de Jos", am organizat o competiție la care au luat parte 60 de studenți de la toate facultățile. Dintre aceștia am selecționat un număr de viitori jucători de futsal, care au pasiune pentru practicarea acestei discipline sportive. Selecția am extins-o și la nivelul liceelor, astfel că a fost constituit un nucleu de jucători ce vor forma cele două echipe - de seniori și juniori. Acestora li s-au alăturat câțiva jucători cu experiență în futsal, precum Ivan, Bâgu sau Stoian, care au făcut istorie la începuturile Clubului United. Lotul a fost completat cu un număr de tineri ce au jucat la juniorii Oțelului, de asemenea entuziaști și dornici de mișcare și performanță. Reamintim că ideea înființării unei noi echipe de futsal în Galați a apărut înainte de pandemie, iar acum s-a concretizat".

Cele două grupări își desfășoară antrenamentele la baza "Florin Balaiș", din Strada Mihai Bravu, astfel încât la startul întrecerilor oficiale să fie foarte bine pregătite.

Federația de specialitate a comunicat și componența grupelor în care vor fi incluse echipele gălățene. Seniorii de la Universitatea vor evolua în Seria I din cel de-al doilea eșalon, alături de alte cinci echipe: Mausoleul Mărășești, Olimpia Rm. Sărat, Fortius Buzău, Ceahlăul Piatra Neamț și KSE Tg. Secuiesc. Se va juca în sistem tur-retur, urmat de un play-off eliminatoriu, tot în dublă manșă.

La juniori Under 19 (categorie obligatorie pentru echipele de seniori) vor fi patru serii de câte șase echipe. Juniorii gălățeni de la Universitatea au fost repartizați în cea de-a doua serie, alături de cealaltă echipă din Galați, United, plus următoarele formații: Luceafărul Buzău, Fortius Buzău, Olimpia Rm. Sărat și KSE Tg. Secuiesc. Sistemul competițional prevede disputarea meciurilor tur-retur, primele două formații din fiecare serie urmând să se califice în "Liga Elitelor".

Citit 2346 ori Ultima modificare Vineri, 02 Septembrie 2022 10:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.