FUTSAL. Modificări la United, în perspectiva Ligii Campionilor

FUTSAL. Modificări la United, în perspectiva Ligii Campionilor
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Campionii se pregătesc de marea competiție.

Campionii României la futsal se pregătesc de abordarea celei mai importante competiții, în cadrul căreia vor găzdui una dintre grupele de calificare.

Formaţia United Galați se pregătește de cel mai important moment din istoria clubului, participarea în grupele Ligii Campionilor, chiar la Galați, alături de alte trei echipe importante din futsalul european. Acestea sunt Benfica Lisabona (Portugalia), VSE Haladas (Ungaria), plus reprezentanta Ucrainei, Uragan Ivano-Frankovsk, care i-a luat locul echipei MFC Herson. Aceasta din urmă a declinat participarea din cauza problemelor cu care se confruntă întreaga zonă Herson, ca urmare a războiului dintre Rusia şi Ucraina.

Revenind la partea sportivă, Uragan Ivano-Frankovsk este o grupare bine cunoscută de United, după ce, în ediția precedentă a Ligii Campionilor, formația menționată a găzduit o grupă din care a făcut parte și formația gălățeană. Atunci s-a impus Uragan, într-un moment în care United traversa o oarecare criză de formă, fără să reușească vreun succes în faza grupelor.

Jucător cu experiență pentru Liga Campionilor

Având în vedere nivelul foarte ridicat ce se anunță pentru finalul lunii octombrie, atunci când United va fi gazda grupei din Liga Campionilor, formația gălățeană s-a întărit prin aducerea unui jucător cu experiență. Este vorba despre spaniolul Cristian Cardenas Macia (32 ani), care a mai evoluat în România pentru Sepsi Sf. Gheorghe și City'us Tg. Mureș, formații care se luptau la vârful clasamentului. În ultimii ani, Cardenas Macia a jucat în puternicul campionat spaniol, unde a trecut pe la Levante, Elche sau Cordoba.

Acasă, la Brăila

După pauza competițională determinată de meciurile echipelor naționale, United revine la jocurile oficiale cu un meci de campionat. Gălățenii vor juca o partidă considerată pe teren propriu, la Sala "Danubius" din Brăila, întrucât la Sala Sporturilor din Galați încă se lucrează la montarea unei noi suprafețe de joc, tocmai pentru a fi la un nivel ridicat în vederea organizării jocurilor de Liga Campionilor. Meciul de la Brăila va fi unul la îndemâna băieților pregătiți de Florin Ignat, întrucât adversară le va fi Clujana Cluj-Napoca, ultima clasată în sezonul precedent.

Până acum, de la reluarea partidelor oficiale, United se află pe un mare plus, întrucât a câștigat Supercupa cu Autobergamo Deva și a obținut un succes categoric pe un teren dificil, în campionat, cu West Deva.

Citit 1343 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Septembrie 2022 07:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.