BASCHET. Gălățenii încep sezonul cu meciuri în deplasare

BASCHET. Gălățenii încep sezonul cu meciuri în deplasare
Perioada de pregătire, aproape de final
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Echipa de baschet seniori a Clubului Sportiv Municipal Galați a parcurs o perioadă de pregătire intensă, iar de săptămâna viitoare intră în ritmul jocurilor oficiale.

Ultimele două sezoane au adus rezultate nesperate pentru CSM Galați. După ce s-a clasat pe loc de play-off (2020-2021) și s-a calificat la turneul final al "Cupei României" (2021-2022), formația pregătită de Florin Nini are de înfruntat un sezon intens, cu un nou format în Liga Națională.

Așa cum a obișnuit fenomenul baschetbalistic, startul meciurilor oficiale se dă prin cele din "Cupa României". Astfel, gălățenii au fost desemnați în faza grupelor alături de Rapid București și CSM Focșani, cu care vor juca în Capitală.

"«Cupa României» este o competiție aparte, cu un specific diferit față de ceea ce presupune un campionat. Poate că unii nu știu, dar Rapid București va fi una dintre forțele baschetului românesc în acest sezon, ca urmare a investițiilor masive, așa că nu are cum să fie ușor. De asemenea, CSM Focșani este o echipă bună, care a avut o anumită constanță în ultimii ani. Cât despre noi, am efectuat un stagiu de pregătire în Serbia, acolo unde am disputat și patru partide amicale. Încercăm să formăm un grup unit, să devenim o echipă capabilă să se lupte pentru șansa ei, indiferent de adversarul întâlnit", a spus Florin Nini, antrenorul gălățenilor.

Pe lângă meciurile din Serbia, CSM Galați a reușit să câștige două partide amicale contra unui adversar din Liga Națională, CSM Tg. Jiu, chiar pe terenul gorjenilor: 78-71 și 82-71.

Gălățeanul Petică a revenit acasă

Din lotul gălățenilor pentru noul sezon se remarcă revenirea acasă a lui Andrei Petică, jucător crescut la Phoenix, care a trecut apoi pe la CSM Sibiu și Laguna București. Pe lângă Petică, la capitolul noutăți au mai fost anunțați jucătorii Andrei Calenic (ultima oară la Dinamo), Nedeljko Prijovici, Milan Nikolici, Darrion Strong (venit de la SCM Timișoara) și Juhwan Koffi.

Din lotul de anul trecut au rămas cinci jucători români: Marius Ciotlăuș (căpitanul echipei), gălățenii David Stan și Theodor Gherman, plus tinerii Azaria Meir și Marian Duică.

Campionatul, împărțit în două conferințe

La scurt timp după meciurile din "Cupa României" se dă startul jocurilor de campionat, acolo unde Liga Națională a fost împărțită în două conferințe, după clasările din sezonul trecut. CSM Galați a fost repartizată într-o grupă alături de CSO Voluntari, CSM Oradea, SCM Timișoara, Dinamo, Steaua, Laguna București și CSM Focșani.

Prima întâlnire cu publicul gălățean este programată pe 8 octombrie, când CSM Galați va primi vizita celor de la Steaua București, după ce runda inaugurală îi va găsi pe gălățeni într-o deplasare pe terenul lui Dinamo.

Citit 787 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Septembrie 2022 01:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.