George Cîrjan: "Îmi doresc ca Oțelul să fie în Liga I"

George Cîrjan: "Îmi doresc ca Oțelul să fie în Liga I"
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Eroul gălățenilor din ultimul meci de campionat, 2-1 cu Viitorul Tg. Jiu, ne-a vorbit despre secretele succesului din tabăra roș-alb-albaștrilor.

Oțelul, din postura de echipă nou-promovată, ocupă primul loc în clasamentul ligii secunde, iar George Cîrjan, atacantul de bază al gălățenilor, este golgheter, cu șase reușite în opt partide, cu două mai multe față de următorul clasat. Gălățean la origini, Cîrjan, care va împlini 34 de ani pe 7 noiembrie, este unul dintre cei mai în vârstă jucători din lot. Chiar și-așa, reușește meci de meci să fie printre cei care dau tonul la eforturi suplimentare și să aibă realizări importante.

- Cum te simți după această etapă în care ai ajuns să te detașezi ca golgheter?

- Mă simt bine. Datorită echipei am ajuns să fiu golgheterul campionatului, deocamdată. Important e că suntem pe primul loc, suntem acolo pentru play-off și sperăm să o ținem tot așa până la capăt.

- Ți-ai propus să devii golgheter la finalul sezonului?

- Sincer, nu pot să spun că este un obiectiv. Pentru mine e mai importantă promovarea echipei. Mai întâi să ne clasăm în play-off, apoi promovarea.

- Cum ai reușit să-ți reinventezi cariera, după ce la un moment dat păreai retras din fenomen?

- Întotdeauna am dat totul pentru fotbal. Sunt un tip muncitor și cred că e meritul echipei că a reușit să mă pună în valoare ca să marchez șase goluri. Antrenorul mi-a dat încredere, întotdeauna a fost alături de mine. Motivația este că îmi doresc ca Oțelul să fie în Liga I, consider că suporterii merită din plin acest lucru.

- Cât de mult te ajută experiența din carieră?

- Cu siguranță că experiența este un plus, am jucat în Liga I și în Liga a II-a în trecut. Toată experiența pe care am acumulat-o până acum încerc să o pun în slujba echipei.

- Ai vreo rețetă de succes pentru prestațiile bune spre final de carieră, mai ales ca sfat pentru cei mai tineri?

- Rețeta este ca fiecare să-și dorească foarte mult și să dea totul pe teren în fiecare moment. Dacă pui suflet și muncești, mai devreme sau mai târziu vor veni și rezultatele. Mă pregătesc cât pot de bine la antrenamente și țin cont de ce trebuie făcut și înainte, și după.

- Crezi că următorul adversar al Oțelului, Unirea Dej, este o echipă mai puternică față de cele pe care le-ați întâlnit până acum?

- Nu știu neapărat dacă este un adversar peste ceea ce am întâlnit până acum, dar este un adversar clasat pe loc de play-off. Dacă ne uităm în clasament, Unirea Dej are cea mai bună linie de atac, dar și o apărare mai șubredă; per total, este o echipă foarte bună. Noi mergem să scoatem punct sau puncte. Orice punct, mai ales din deplasare, este benefic pentru clasament. Atât timp cât nu pierzi îți rămân motivația și concentrarea.

Citit 2717 ori Ultima modificare Joi, 06 Octombrie 2022 09:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.