Oțelul se pregătește de un meci sub presiune

Oțelul se pregătește de un meci sub presiune
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Echipele gălățene de fotbal angrenate în competițiile naționale, dar și cele din campionatele județene au de trecut noi teste.

Eșecul de la Unirea Dej, din etapa trecută, o expune pe Oțelul - înaintea meciului cu Concordia Chiajna, programat luni, de la 18,15 - din cauza faptului că este nevoie de un rezultat pozitiv pentru a rămâne în contact cu podiumul. Clasarea pe primul loc din urmă cu două săptămâni a ridicat cu mult așteptările fanilor, iar Concordia Chiajna este un adversar periculos, cu jucători care au experiență la nivel chiar mai ridicat. Oaspeții vin și cu moralul ridicat, după ce au reușit să-și treacă în cont două victorii concludente în ultimele două etape: 4-1 la Poli Timișoara și 2-0 cu Progresul Spartac.

Meciuri interesante în Liga a III-a

Ambele meciuri ale echipelor gălățene sunt importante și interesante pentru configurația clasamentului Seriei a II-a. Astfel, Unirea Braniștea va juca acasă, pe terenul din Liești, sâmbătă, de la ora 15:00, unde o va întâlni pe CSM Rm. Sărat. Va arbitra o brigadă din Pitești, cu Robert Avram la centru. După frumoasa victorie cu CSM Focșani, brăniștenii abordează cu încredere acest joc, în care și-au propus un rezultat favorabil, în fața unui alt adversar clasat pe loc de play-off. Nu va putea juca Manea, suspendat, în timp ce Murgoci și Enache sunt incerți.

Sporting Liești, cu staff tehnic schimbat, Cătălin Savu – antrenor principal, Cristian Brăneț – antrenor secund, se află la startul unui nou drum. Lieștenii s-au deplasat la Dinamo Bacău, pentru un meci ce va fi abordat la victorie, în ciuda absențelor importante din lot: Maftei – suspendat, plus câțiva jucători cu probleme de sănătate.

Fetele joacă la Timișoara

Echipa feminină FC Universitatea are un meci greu și o deplasare foarte lungă. Echipa lui Gabi Călinescu joacă sâmbătă, în etapa a cincea, la Timișoara, cu Politehnica (locul al doilea în Liga I). La gălățence persistă problemele financiare și orice deplasare este privită cu... foarte multe griji.

”Liga Elitelor”, la juniori

La nivelul județului s-a desfășurat campionatul ”Ligii Elitelor” pentru juniorii Under 15. La Galați au fost două serii, în fruntea lor au încheiat competiția pe primul loc echipele Junior Galați (antrenor Ionuț Niculcea) și Școala de Fotbal Oțelul (Bogdan Balaban). Cele două fruntașe au promovat la nivel național, unde vor evolua în seria a treia. Primele două meciuri sunt programate chiar sâmbătă dimineață, când Junior și Oțelul vor juca între ele.

Liga a IV-a: liderul joacă la Berești

În acest eșalon s-a ajuns la etapa a șaptea, în care liderul Voința Cudalbi are de disputat un meci dificil la Luceafărul Berești. Întâlnirea a fost încredințată lui Ionuț Constantinescu, duminică, de la ora 12:00 (observator Doru Balmuș). Runda începe de sâmbătă, cu meciul Viitorul Umbrărești – Siretul Cosmești, ora 15:00 (arbitru Adrian Sava, observator George Bedreagă).

Celelalte partide au loc duminică (ora 12:00): Avântul Drăgănești – Covurluiul Tg. Bujor (Ionuț Bozean/ Mihai Păiș), Alegria Matca – Muncitorul Ghidigeni (Gabriel Mihai/ Nicoleta Chirilă), Agrostar Tulucești – Lascăr Schela (Ciprian Carp/ Nicolae Voicu), Victoria Independența – Gloria Ivești (Adrian Dima/ Costache Ciubotariu). În deschidere vor juca echipele de juniori.

  • Liga a V-a: duminică, ora 11:00. În etapa a șasea au loc partidele: Răzeșii Valea Mărului – ACS Vânători (arbitru Flavian Pavel), Prutul Vlădești – Sporting Galați (Gabriel Angheluță), Flacăra Pechea – Victoria Slobozia Conachi (Gabriel Ursu), Foresta Șendreni – Mălina Smârdan (Adrian Parfene), Inter Tudor Vladimirescu – Viitorul Costache Negri (Sebastian Cojocaru), Voința Cișmele – Zorile Grivița (Cosmin Ursu) și Șoimii Foltești – Siretul Piscu (ora 12:30, terenul ”Siderurgistul” – arbitru Florian Vișan).
Citit 4045 ori Ultima modificare Luni, 30 Ianuarie 2023 00:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.