UPDATE. Oțelul - Concordia Chiajna 1-0, în derbiul etapei a 10-a din Liga a II-a de fotbal

UPDATE. Oțelul - Concordia Chiajna 1-0, în derbiul etapei a 10-a din Liga a II-a de fotbal
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

UPDATE. Formaţia gălăţeană Oţelul a închis etapa a X-a a Ligii a II-a de fotbal cu o victorie la limită, scor 1-0, în faţa echipei Concordia Chiajna. Singurul gol al meciului disputat luni seară pe Stadionul "Oţelul" a fost înscris de Azinovici, în minutul 5.

La partidă au fost prezenţi circa 9.000 de spectatori, care au oferit în tribune un spectacol mai frumos decât cel reuşit pe gazon de fotbalişti.

În clasament, Oţelul se află pe locul 3, cu 21 de puncte, cu două mai puţin decât liderul CSA Steaua, care va fi următorul adversar al gălăţenilor, pe 25 octombrie, în deplasare.


Oțelul - Concordia Chiajna, derbiul etapei | Gruparea gălățeană Oţelul se află din nou în prim-plan, având de disputat cel mai important meci al rundei a X-a, împotriva unei contracandidate la promovare. Va fi primul meci de acasă, în nocturnă, din acest sezon.

Oțelul are de trecut cu bine peste meciul cu ilfovenii, de luni seară, ora 18:15 (Digi Sport și Prima Sport), pentru a-și reface moralul după primul eșec înregistrat în acest sezon, din etapa trecută. Trupa lui Dorinel Munteanu n-are deloc o misiune ușoară, întrucât Concordia este una dintre echipele care au toate elementele pentru a participa la lupta pentru promovare. În sezonul precedent, echipa din Chiajna a jucat în play-off și a ajuns la baraj pentru un loc în Superligă, unde a pierdut la limită în faţa Chindiei Târgoviște. Din lotul oaspeților fac parte câțiva jucători cu experiență la nivelul primei ligi, cum ar fi Rusescu, Llullaku, Voinea, Mihalcea, Călințaru, Marici, Bușu sau portarul Chesneau.

După ce, în etapa trecută, la Dej (scor 0-2), gălățenii au părut mai puțin concentrați la meci, de această dată mobilizarea se dorește a fi la un nivel înalt. "Vom avea în față un adversar foarte bun, cu mare experiență în Liga a II-a, cu pretenții la play-off și la promovare, dar asta nu ne împiedică să abordăm meciul curajos, încrezători și dornici de a «repara» puțin , după rezultatul din ultima partidă. Ajutorul vine numai de la noi, de la jucătorii noștri, de la concentrarea lor, de la atitudinea lor. Mi-aș dori să avem suporterii alături de noi, să nu uităm că suntem o nou-promovată și obiectivele le putem îndeplini doar împreună. Va fi un meci extrem de echilibrat, nu există nicio favorită. Sper ca după un meci bun, agresiv, să fim bucuroși", a spus Dorinel Munteanu, managerul tehnic al gălățenilor.

La capitolul absențe, Costin Ghiocel se află în ultima fază a recuperării, după o lungă accidentare, și nu va face parte din lotul pentru meciul cu Concordia, dar va reveni Vasile Jardan, pregătit să joace 30 de minute în repriza a doua.

Dublă victorie în Liga a III-a

Echipele gălățene din cel de-al treilea eșalon au încheiat victorioase în partide în care nu porneau favorite, dar evoluțiile superioare le-au adus mult doritele puncte.

Sporting Liești s-a deplasat la Bacău pentru jocul cu localnicii de la Dinamo. Vecine de clasament, ambele echipe aveau mare nevoie de puncte. Acestea le-au revenit lieștenilor, după 1-0, gol marcat spre finalul partidei. Era minutul 72, când Gicu Iordache a preluat o centrare, a intrat în careu cu dribling și nu s-a oprit decât după un șut fericit. În prima repriză, oaspeții s-au văzut mai mult în joc, apoi au echilibrat băcăuanii, dar fără ecou pe tabela de scor, pentru că antrenorul gălățean a făcut la timp schimbările necesare. Astfel a venit o victorie foarte prețioasă, pentru a ajunge la nouă puncte în clasament.

Echipa aliniată: Vădeanu - Ștefănescu, Munchiu, Cucu, Sevastian - Iordache, Chiriac, Mihu, Al. Stan - Călin, Costea. La reluare au mai intrat: Dima, Crihană, Angheluță și Grigoraș.

Unirea Braniștea a avut un meci greu cu fruntașa Seriei a II-a, CSM Rm. Sărat, însă pe teren vioara întâi au fost brăniștenii, care au făcut multă risipă de energie şi au dominat clar jocul. Pe lângă golul victorios și-au creat și alte 5-6 ocazii, prin Răducan (care a avut și bară), Dumitru (tot cu bară) și Cireș. Golul a venit tot spre finalul meciului, în min. 82, când Unirea a beneficiat de o lovitură liberă de la 20 metri, iar Spânache a șutat imparabil, la vinclu, pentru succesul de trei puncte cu care echipa a ajuns la "cota" 13.

Formula de start: Ursu - Mihai, Gâță, Voicu, Hilohi - Năpârlică, Murgoci - Cireș, Răducan, Oniciu - Dumitru. Au mai jucat: Țicămucă, Postelnicu, Popa și Spânache.

În celelalte meciuri: CSM Focșani - Viitorul Ianca 1-1, Metalul Buzău - Voința Limpeziș 7-1, Aerostar Bacău - Dacia Brăila 5-0.

Clasamentul Seriei a II-a (din care fac parte echipele gălățene), după opt etape: 1. Metalul Buzău 22 puncte, 2. Aerostar 17 p, 3. CSM Rm. Sărat 17 p, 4. CSM Focșani 14 p, 5. Braniștea 13 p, 6. Ianca 11 p, 7. Liești 9 p, 8. Dinamo Bacău 4 p, 9. Limpeziș 4 p, 10. Dacia Brăila 1 punct.

În etapa viitoare, Sporting joacă cu Aerostar, iar Braniștea merge la Dacia Unirea Brăila.

Florin Radu

Gh. Arsenie

Citit 3628 ori Ultima modificare Luni, 17 Octombrie 2022 22:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.