CSM Galați se ține de surprize în noul sezon

CSM Galați se ține de surprize în noul sezon
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Formația pregătită de Florin Nini a reușit încă un succes neașteptat, în etapa a treia a Ligii Naționale de baschet masculin, în deplasare, la Constanța, una dintre echipele cu buget consistent anunțat pentru acest sezon.

Noul sezon de baschet a avut până acum partide extrem de spectaculoase în privința echipei CSM Galați, care din trei deplasări foarte dificile, în care pornea cu a doua șansă, a reușit două victorii (la Steaua și la CSM Constanța) și a pierdut în prelungiri, după egalitate în timpul efectiv de joc, pe terenul lui Dinamo - formație pretendentă la titlu. Cea mai recentă ispravă a gălățenilor a fost în weekend, când au avut o prestație foarte bună pe terenul celor de pe Litoral - Athletic Constanța. A fost un succes venit în prelungiri, 98-94.

Alex Stanciu, conducătorul secției de baschet, s-a declarat extrem de mulțumit de evoluția echipei și speră ca reîntâlnirea cu publicul gălățean să fie de bun augur. "Suntem mulțumiţi de atitudinea sportivilor și de modul de abordare a meciului de la Constanța. Mă bucur că am reușit să controlăm jocul din primul minut până la fluierul final. În acest sezon continuăm repatrierea sportivilor gălățeni, îl felicit pe Andrei Petică pentru evoluțiile foarte bune și ne dorim ca rolul sportivilor români să devină măcar la fel de important ca acela al sportivilor străini. Am reușit, cu trei sportivi români în teren, să punem echipele adverse în reală dificultate. Suntem nerăbdători să revenim cu meciurile de acasă, sperăm ca fanilor gălățeni să le fie dor de noi, cum ne este și nouă de ei", ne-a spus Alex Stanciu.

Petică și Stan, gălățeni decisivi în succes

Victoria de la Constanța este cu atât mai prețioasă cu cât un aport important la succes l-au avut doi sportivi gălățeni, Andrei Petică (revenit în acest sezon la Galați) și David Stan. Petică a marcat 18 puncte, iar Stan a bifat 10 puncte și câteva recuperări extrem de importante. "Ne bucurăm de această victorie, mai ales că a fost un meci jucat în deplasare. Echipa este mai puternică față de anul trecut. Am legat o conexiune bună chiar de la început, ceea ce cred că s-a putut observa și pe teren", ne-a spus David Stan.

Acesta a fost completat de Andrei Petică, bucuros de revenirea la Galați, după o perioadă petrecută la echipe din Sibiu și din Capitală. "Mă bucur foarte mult să revin acasă și să joc pentru publicul gălățean. Aștept cu nerăbdare primul meci de pe teren propriu, unde dorim să oferim un spectacol de calitate și, bineînțeles, să obţinem o nouă victorie pentru oraşul nostru. Sunt foarte mulțumit de echipă, de stafful tehnic și de modul în care arătăm ca grup", a declarat Petică.

Echipa CSM Galați: Prijovici (21 puncte), Petică (18), Mitrovici (18), Harris-Dyosn (15), Stan (10), Strong (6), Calenic (3), Heyes (2) și Ciotlăuș. Au mai fost pe bancă tinerii Păduraru, Gherman și Azaria.

În următorul weekend, CSM Galați are etapă liberă în campionat și ar putea disputa o partidă amicală.

Citit 1024 ori Ultima modificare Luni, 17 Octombrie 2022 14:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.