Oțelul poate pierde plutonul fruntaș

Oțelul poate pierde plutonul fruntaș
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Rezultatele meciurilor din etapa a XIV-a din cel de-al doilea eșalon de fotbal au curs în defavoarea gălățenilor, care sunt puși în fața unui meci din care trebuie să scoată maximum de puncte.

Meciul de marți seară, de la Galați, cu Minaur Baia Mare, poate fi considerat capital în vederea accederii în play-off pentru trupa lui Dorinel Munteanu. Fără succes în campionat de trei etape și cu un singur gol marcat în ultimele șase meciuri oficiale (patru în Liga a II-a și două în Cupă), perspectivele nu sunt încurajatoare, dar succesul devine obligatoriu pentru a putea ține pasul cu echipele contracandidate.

Iată rezultatele etapei a 14-a ale echipelor fruntașe: Concordia Chiajna - Steaua CSA 0-1, Viitorul Tg. Jiu - Unirea Slobozia 0-4, Unirea Dej - Gloria Buzău 2-3, Unirea Constanța - FK Miercurea Ciuc 1-2 și FC Brașov - Poli Iași 2-2.

Înainte ca Oțelul să joace meciul de marți, clasamentul se prezintă astfel: 1. Steaua CSA 32 puncte, 2. Unirea Slobozia 28 p, 3. FK Miercurea Ciuc 25 p, 4. Poli Iași 25 p, 5. Gloria Buzău 25 p, 6. Unirea Dej 25 p, 7. Oțelul 22 puncte.

Bilanț favorabil pentru gălățenii din Liga a III-a

Runda a XIII-a a Ligii a III-a (a patra a returului) a fost net favorabilă echipelor gălățene. Cu un meci în deplasare și unul pe teren propriu, cele două combatante au încheiat victorioase.

Sporting Liești a primit vizita Daciei Unirea Brăila, lanterna roșie a Seriei a II-a. Jocul a fost la discreția elevilor lui Cătălin Savu, care au dominat categoric disputa. Au încheiat victorioși la un scor clar, 4-0 (2-0), la care s-au adăugat alte trei ocazii de gol - de fiecare dată mingea fiind oprită de bară. Acestea în condițiile în care gazdele au avut și două importante indisponibilități, Iordache și Crihană fiind accidentați. Din fericire, cei care i-au înlocuit pe titularii de drept și-au făcut datoria pe deplin. Autorii golurilor: Costea (2), Al. Stan și Călin.

Echipa aliniată: A. Brăneț - Ștefănescu, Maftei, Cucu, Sevastian - Mohorîță, Munchiu, Chiriac, Al. Stan - Mihu, Costea. Au mai jucat: Călin, Grigoraș, Hodorogea, Angheluță și Vădeanu.

  • O splendidă victorie a repurtat și Unirea Braniștea: 2-1 pe terenul celor de la Viitorul Ianca. Succesul brăniștenilor constituie și o bine-meritată revanșă, în tur scorul fiind în oglindă cu cel de sâmbătă. În general a fost un meci echilibrat, cu un joc bun și cu multe reușite ale echipei învingătoare. Autorii golurilor: Țicămucă și Răducan, ambele în urma unor faze inspirate. Unirea a acumulat 22 de puncte și se menține pe locul al cincilea.

Oaspeții au început în formula: Ursu - Mihai, Enache, Voicu, Hilohi - Năpârlică, Murgoci - Țicămucă, Răducan, Gherghișan - Dumitru. Au mai jucat: Manea, Spânache, Cireș, Gâță.

Celelalte rezultate ale etapei: Metalul Buzău - Aerostar Bacău 1-2 (meci condus de o brigadă gălățeană cu Ionuț Constantinescu la centru), CSM Focșani - Dinamo Bacău 6-1, CSM Rm. Sărat - Voința Limpeziș 3-1.

În runda viitoare, ambele echipe gălăţene vor juca pe teren propriu, cu două echipe fruntașe. Metalul Buzău vine pe Stadionul "Oțelul", pentru întâlnirea cu Unirea, în timp ce la Liești va ajunge CSM Focșani.

Citit 3820 ori Ultima modificare Duminică, 13 Noiembrie 2022 18:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.