FUTSAL. United Galați, în faza de elită a Ligii Campionilor

FUTSAL. United Galați, în faza de elită a Ligii Campionilor
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Gruparea gălățeană de futsal United şi-a programat să ajungă astăzi în Croația, acolo unde va avea de disputat trei partide într-o fază avansată a celei mai importante competiții europene.

Formaţia United Galați își trăiește visul. A organizat cu succes o grupă din Liga Campionilor și a reușit să se și califice, iar această accedere în faza de elită îi aduce o nouă serie de partide de anvergură. Printre adversarii cu care va avea de jucat se numără și Barcelona, cea mai galonată echipă de futsal din lume. Cu formația catalană e chiar primul meci de disputat, miercuri, în orașul Pula (Croația), acolo unde se vor desfășura toate meciurile grupelor. Pentru a ajunge la locație, gălățenii au plecat de luni spre București, de unde au luat un avion, în jurul orei 23:00, cu zbor până în Italia, la Veneţia. După Italia, gălățenii vor mai avea de parcurs cu un autocar un drum de aproape 300 de kilometri, până la destinație.

Se joacă miercuri, joi și sâmbătă

După sosirea în dimineața zilei de astăzi va avea loc antrenamentul oficial, după-amiază, iar de miercuri se intră în seria jocurilor. Prima dispută va fi cu Barcelona (miercuri), în primul meci al grupei, iar cel de-al doilea va fi joi, cu MNK Futsal Pula - clubul organizator (al doilea meci al zilei ca program). Vineri este zi de pauză, cu câte un antrenament pentru fiecare echipă, iar sâmbătă e ultima zi a competiției. Atunci se joacă United - Anderlecht (o altă echipă de renume în sportul european), pentru ca de duminică dimineață toate cele trei delegații sosite în Croația să aibă programate plecările, fiecare la casa lui. Din această grupă se va califica doar prima clasată pentru faza de Final Four a competiției. Gălățenii nu-și fac mari speranțe în această privință, fiind conștienți de diferențele de bugete și, implicit, de valoare între United și celelalte echipe, în special Barcelona.

"Am reușit să ne calificăm până aici, ceea ce e o performanță în sine. Acum vom încerca să ne bucurăm de futsal, să fie o experiență plăcută, din care să avem ce învăța. E greu să vorbim de calificare, mai ales când în grupă se află principala favorită la câștigarea trofeului", a spus Florin Ignat, antrenorul-jucător al lui United.

United - lider detașat în Liga I

În afară de participarea europeană încununată cu succes, gălățenii merg ceas în campionat, unde conduc detașat. Ultima ispravă a venit duminică seară, la Sala Sporturilor "Dunărea", când trupa lui Ignat a demolat-o pe West Deva, scor 11-2 (goluri reușite de Araujo, Dudău, Crișan, Cardenas - câte două, Ignat, Petică și Oană - câte unul). Acest succes a venit la capătul unei săptămâni în care United și-a demonstrat supremația în campionat: luni, 4-0 la CFR Timișoara, miercuri, 15-3 la Clujana Cluj-Napoca, duminică, 11-2 cu West Deva. După nouă meciuri disputate în campionat, United conduce cu 24 de puncte, cu 11 lungimi avans față de locul al doilea, FK Odorheiu Secuiesc (care are două meciuri mai puțin disputate).

Citit 667 ori Ultima modificare Marți, 22 Noiembrie 2022 09:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.