FOTBAL. Victorie clară și moral ridicat. Oțelul se distanțează înaintea pauzei

FOTBAL. Victorie clară și moral ridicat. Oțelul se distanțează înaintea pauzei
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Gruparea gălățeană a reușit să se încadreze perfect în obiectivul de a se clasa pe loc de play-off, după succesul din ultima etapă a anului 2022.

Meciul cu Metaloglobus de acasă venea într-un moment foarte bun al adversarilor, după patru succese la rând, plus o presiune foarte mare pe umerii jucătorilor Oțelului. Cu toate acestea, echipa gălățeană a reușit să se mobilizeze exemplar și să dea totul pe teren din primul până în ultimul minut. Această implicare ieșită din comun avea să reiasă și din rezultatul final, 3-0, cel mai categoric succes din acest sezon al Oțelului. Golurile au fost reușite de Cisotti (min 14 - penalti), Markovici și Nica, ultimii doi intrați de pe bancă în repriza secundă.

Echipa de start: Dur-Bozoancă – Farcaș, Yabre, Azinovici, Panait – Cisotti, Neagu, Jardan – Maxim, Berisha, Gorovei.

Extrem de mulțumit a fost la finalul partidei și managerul tehnic Dorinel Munteanu.

”Într-adevăr, un 3-0 meritat, dar să știți că am avut în față un adversar dificil, care chiar ne-a pus probleme în anumite situații. Am avut un portar inspirat, Dur-Bozoancă ne-a salvat de două-trei ori. Vreau să felicit echipa pentru concentrare, pentru tot ceea ce au făcut, pentru acest an. Consider că a fost un an foarte bun pentru noi, pentru oraș, ca rezultate. Mai sunt trei jocuri, nu vreau să credem că suntem deja calificați, dar am făcut un pas important astăzi, câștigând acest joc”, a spus Munti.

Pe toată durata partidei, Oțelul a avut parte de o atmosferă de vis din partea suporterilor, care au cântat și au încurajat echipa, fiind prezenți într-un număr destul de mare în ciuda condițiilor meteo potrivnice de la ora partidei.

În clasamentul la zi, Oțelul încheie pe podium (locul al treilea) anul 2022, deși este o formație nou-promovată, cu șase puncte avans față de primul loc sub linia de play-off.  Până la intrarea în vacanță, gălățenii mai au de disputat joi seară, o partidă în ”Cupa României”. Adversară va fi Gloria Buzău, iar șansele de calificare sunt doar de partea gălățenilor, dar cu condiția ca și în celelalte două partide ce se dispută la aceeași oră să fie rezultate favorabile.

Lieștiul, ca un mecanism perfect

”Sporting a avut de toate în meciul cu Viitorul Ianca, o echipă periculoasă în special în deplasări. Sâmbătă, însă,  băieții au jucat fără greșeală, au realizat cel mai bun meci din istoria clubului. Când bați cu un asemenea scor, nu mai e nimic de spus”, ne-a declarat antrenorul Cătălin Savu, foarte mulțumit de succesul elevilor săi, care au adus multă bucurie tuturor suporterilor, conducerii și sponsorilor. Sporting Liești a învins cu 8-0, ducând punctajul la 24, iar pe cel al golurilor cu +10. Marcatori: Iordache (2), Costea (2), Grigoraș (2), Mihu și Sevastian.

„Unsprezecele” aliniat: A. Brăneț – Ștefănescu, Maftei, Sevastian, Dima – Iordache, Munchiu, Chiriac, Stan – Mihu, Costea. Au mai jucat: Crihană, Grigoraș, Cucu, Călin și Angheluță.

 

Citit 1921 ori Ultima modificare Duminică, 04 Decembrie 2022 13:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.