SPECIAL DE MONDIAL. Maroc - Portugalia 1-0: Africa scrie istorie

SPECIAL DE MONDIAL. Maroc - Portugalia 1-0: Africa scrie istorie
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Deşi Cristiano Ronaldo a fost tot rezervă, Portugalia pornea cu statutul de mare favorită în sfertul de finală cu Marocul, de la Campionatul Mondial de fotbal Qatar 2022. Prima parte a meciului a fost în general echilibrată, cu o uşoară dominare lusitană, care n-a pus însă în mare pericol poarta africanilor. În schimb, în finalul primei reprize, En Nesyri (de la Sevilla) a sărit mult peste portarul portughez la o "centrare-ploaie" şi a înscris cu capul pentru 1-0. Europenii au replicat printr-un şut foarte frumos în bara transversală, dar Marocul a intrat la cabine în avantaj.

Intarea lui Ronaldo în repriza a doua a crescut puternic presiunea la poarta marocană, iar ocaziile de gol ale portughezilor s-au succedat una după alta. Defensiva Marocului a rezistat însă fără să primească gol, aşa cum a făcut-o şi în meciurile cu Croaţia, Belgia şi Spania, semn că este chiar una extrem de solidă. Africanii puteau chiar să mai înscrie pe final, ratând uluitor un contraatac în minutele de prelungire.

Calificarea Marocului în semifinale este o premieră în istoria Campionatelor Mondiale de fotbal, în penultimul act al competiţiei nereuşind să acceadă nicio echipă din Africa în cei aproape 100 de ani de istorie.

Citit 521 ori Ultima modificare Sâmbătă, 10 Decembrie 2022 19:20

1 comentariu

 • postat de Meciuri cu presiunea mizei mari
  Sâmbătă, 10 Decembrie 2022 23:57
  109.166.133.***
  Nu zic că englezii nu au jucat bine, ba foarte bine, au avut faze de gol, au dat și bară, dar la nivelul fotbalului englez, să mergi mai departe în calificare, cu două lovituri de la 11 metri și fără nici-o fază cu gol marcat, din fază de joc, este prea de tot.
  Apropo de Portugalia, au intrat cu frică pe teren în prima repriză. Dacă jucau la victorie cum au jucat în a doua repriză, mai ales la final, eru calificați. Strategic, antrenorul portughez, a greșit și chiar l-a umulit pe Ronaldo, trebuia jucat din prima repriză, miza victoriei fiind prea mare pentru Portugalia.
  0
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.