SPECIAL DE MONDIAL. Anglia - Franța 1-2: Campionii, în semifinale

SPECIAL DE MONDIAL. Anglia - Franța 1-2: Campionii, în semifinale
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Franța, campioana en-titre a Cupei Mondiale, a reușit să se califice în semifinale, după ce a trecut de Anglia (scor 2-1), o altă favorită la câștigarea trofeului.

Prima repriză n-a arătat mare lucru la nivel de fotbal, în afară de golul lui Tchuameni, pentru francezi n-au mai fost alte faze importante de poartă. Dar spectacolul a fost dinamitat în partea a doua a meciului, prin prisma revenirii în joc a britanicilor. Anglia a reușit să egaleze prin Harry Kane, din penalti, și a mai trecut pe lângă gol în alte situații. Și cum vorba bătrânească precum că ocaziile se răzbună se și adeverește uneori, Franța a făcut 2-1, prin Giroud, după o centrare perfectă a lui Griezmann.

Punctul culminant al meciului a fost în minutul 84, când Harry Kane a avut șansa egalării printr-un nou penalti, dar de această dată a ratat cu un șut deasupra porții.

Franța s-a calificat în semifinale, unde va juca împotriva Marocului. De menționat că finalistele din urmă cu patru ani, Franța și Croația, sunt în semifinale și ar putea reedita finala de la Cupa Mondială din Rusia, dacă vor trece de Maroc, respectiv de Argentina.

Citit 1054 ori Ultima modificare Sâmbătă, 10 Decembrie 2022 23:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.