UPDATE. CSM Arcada Galaţi s-a calificat în "sferturile" Cupei CEV

UPDATE. CSM Arcada Galaţi s-a calificat în "sferturile" Cupei CEV
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Campioana României la volei masculin, CSM Arcada Galaţi, s-a calificat, miercuri, în faza de play-off (sferturi de finală) a Cupei CEV, după ce a învins, pe teren propriu, formaţia finlandeză Savo Volley Kuopio, cu scorul de 3-1 (25-15, 28-30, 25-18, 25-21), în manşa retur din optimile de finală ale competiţiei. În tur, Arcada a câştigat tot cu scorul de 3-1. În play-off, gălăţenii vor întâlni formaţia italiană Piacenza.


Amatorii voleiului din Galați, buni cunoscători ai sportului cu mingea peste plasă, au prilejul miercuri seară să asiste la un joc important, de calitate, la un spectacol autentic. De la ora 18:00, în sala care ne-a adus atâtea momente frumoase, echipa de suflet a orașului nostru susține meciul manșei retur a ”optimilor” Cupei CEV.

Un examen foarte important, care poate și trebuie să o ducă pe CSM Arcada în sferturile de finală. Acolo unde s-a calificat și anul trecut, după ce a depășit trei adversare din țări cu volei puternic. Astă-seară, adversară ne va fi echipa finlandeză Savo Kuopio, o grupare respectabilă, care în faza anterioară a eliminat-o pe renumita Steaua Roșie Belgrad. Să elimini o echipă din Serbia nu este la îndemâna oricui, țara vecină României fiind recunoscută pentru calitatea voleiului său.

CSM Arcada va aborda meciul de miercuri seară după un excelent 3-1 în manșa tur din Finlanda. De asemenea, a lăsat în urmă pe parcursul său alte două formații prestigioase: OFK Radnicki Nis (Serbia) și Neftochimik Burgas (Bulgaria).

Finlandezii sunt o grupare cu mulți străini în lot - din Polonia, Slovacia, Estonia, Japonia și SUA - și cu un antrenor autohton care cunoaște foarte bine secretele voleiului din țara sa. De aceea, băieții noștri trebuie să țină cont de toate aspectele și sunt conștienți că numai printr-o prestație superioară pot obține succesul care să le asigure calificarea.

Sergiu Stancu mizează pe aportul publicului

Iată ce ne-a declarat antrenorul campioanei noastre, Sergiu Stancu, în legătură cu acest ultim examen continental din acest an: "Meciul de miercuri cu finlandezii se anunță disputat ca orice joc oficial de calificare. Îi știm destul de bine pe oaspeții noștri, i-am întâlnit și cu trei sezoane în urmă și le cunoaștem potențialul. Atunci a fost 3-0 în deplasare și 3-1 la Galați, când ne-au dat serios de lucru. Și returul acesta se anunță a fi tensionat, ca și cele cu sârbii și bulgarii, meciul fiind decisiv pentru calificarea în sferturile de finală ale Cupei CEV. Avem de partea noastră avantajul terenului propriu și, nu în ultimul rând, aportul publicului alături de care am obținut atâtea succese".

CSM Arcada va trimite în teren jucătorii cei mai în formă, cu dorință de calificare și de performanță, între care Bala, Talpă, Butnaru, Rață, Malescha, Sobirov, Kantor.

Partida va fi arbitrată de Christos Maifoshis (Cipru), secondat de olandezul Wouter De Baar, al treilea delegat al FR Volei va fi gălățeanul George Grădinaru, iar observatorul vine din Turcia.

Echipa oaspete a sosit marți în Galați, iar seara a avut programat antrenamentul oficial.

 

Citit 1208 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Decembrie 2022 22:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.