Strângere de fonduri pentru o nouă bază sportivă

Strângere de fonduri pentru o nouă bază sportivă
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Academia de Baschet Phoenix și-a propus ca prim obiectiv în anul 2023 să reușească achiziționarea unui teren sintetic de baschet, de care să beneficieze întreaga comunitate locală.

Problemele cu lipsa bazelor sportive din Galați nu mai sunt de mult un secret pentru nimeni, iar un club sportiv local - Academia de Baschet Phoenix - a demarat un proiect prin care îşi propune să achiziționeze un teren sintetic de baschet, pe care ar urma să-și desfășoare antrenamentele o parte din grupele clubului, dar şi iniţierea de acțiuni pentru publicul larg, cu acces gratuit, pentru orice gălățean dornic să bată, în aer liber, mingea de baschet într-un spaţiu profesionist.

Suma necesară pentru achiziționarea suprafeței este de circa 20.000 de euro, iar Academia de Baschet are deja o mică parte din bani. Restul se speră să fie obținută printr-o strângere publică de fonduri, cu sprijinul unor companii potente financiar și chiar a donațiilor pe persoană fizică ale celor ce pot contribui.

"Avem un vis frumos, cel de a avea un teren sintetic în Galați, cu acces gratuit pentru toți cei care doresc să joace baschet. Desigur, că și noi, prin clubul nostru, vom organiza antrenamente sau acțiuni pentru publicul larg. Am încheiat anul 2022 cu un bilanț foarte bun din punct de vedere al acțiunilor de sport de masă, iar cu acest teren la dispoziție nu vom face decât să creștem substanțial astfel de evenimente. Este greu de unii singuri să reușim un astfel de proiect amplu, așa că avem speranța că vom găsi parteneri de nădejde pentru achiziționarea terenului. Sportul înseamnă sănătate, iar copiii Galațiului au nevoie de cât mai multe locuri în care să se poată juca gratuit prin sport și elemente ale sportului”, ne-a spus Florin Nini, președintele Academiei de Baschet Phoenix.

Donații fără costuri pentru gălățeni

Cei de la Academia Phoenix au găsit o soluție ingenioasă de a atrage fondurile necesare pentru achiziționarea terenului. Aceștia au făcut apel la publicul larg pentru a completa Formularul 230, prin care 3,5% din venitul pe anul trecut să fie direcționat către fondurile Academiei, ceea ce nu implică niciun cost real pentru oamenii dornici să sprijine proiectul.

"Momentan am reușit să strângem 16,75% din suma totală necesară pentru achiziția terenului. Pentru a putea duce acest proiect la bun sfârșit, apelăm la dumneavoastră și vă rugăm să ne sprijiniți, completând Formularul 230, cel de redirecționare a 3,5% din impozitul pe veniturile din 2022", se arată în comunicatul emis de Academia Phoenix. Formularul poate fi completat direct de pe un link promovat pe pagina de Facebook Phoenix Galați sau prin completarea fizică a formularului la unul dintre antrenorii clubului.

Terenuri de baschet în Galați, puține spre deloc

Astfel, un teren de baschet sintetic profesionist cu acces liber pentru public ar deveni rapid reperul cel mai important pentru sportul cu mingea la coș din Galaţi, atât pentru cei mici, cât și pentru adulți. Asta pentru că astfel de locuri sunt foarte puţine în Galați. Există un teren în Parcul "Viva" și mai sunt terenuri, în comun cu fotbalul, în câteva părculețe din oraș. Unul dintre acestea este în apropiere de Școala Nr. 11. Doar că un astfel de teren sintetic profesionist, la dimensiuni reale de teren de baschet și destinat exclusiv baschetului, așa cum își dorește Academia Phoenix, ar fi ceva unicat pentru oraș.

Citit 1823 ori Ultima modificare Vineri, 13 Ianuarie 2023 01:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.