Oțelul a câștigat, dar nu e sigură de promovare

Oțelul a câștigat, dar nu e sigură de promovare
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Cele trei formații din județul nostru angrenate în campionatele naționale de fotbal și-au câștigat ultimele meciuri, disputate înainte de Paște.

Oțelul Galaţi, Unirea Braniștea și Sporting Liești au încheiat săptămâna trecută victorioase, fiecare făcând pași importanți în perspectiva unei clasări cât mai bune la final de sezon.

Oțelul a învins-o pe Gloria Buzău, scor 1-0, și a pus o distanță greu de recuperat pentru adversari, de opt lungimi, când mai sunt de disputat doar șase etape din play-off. Deși situația gălățenilor se prezintă foarte bine în clasamentul la zi, condițiile par să se fi schimbat, după ce a apărut informația că Steaua CSA ar putea să aibă drept de promovare la finalul sezonului. Acest lucru ar surveni prin prisma modificării legii, conform unei inițiative a lui Vasile Dâncu - om politic cu influențe în sfera sportului.

Pe lângă succesul Oțelului cu Gloria Buzău, în aceeași etapă s-a mai jucat Poli Iași - Unirea Dej 0-0, iar meciul Steaua CSA - Dinamo e programat marți seară, de la ora 19,00, pe stadionul din Ghencea.

Situația în clasament se prezintă astfel: 1. Poli Iași 46 puncte, 2. Steaua CSA 44 p (un meci mai puțin), 3. Oțelul 42 p, 4. Dinamo 38 p (un meci mai puțin), 5. Gloria Buzău 34 p, 6. Unirea Dej 34 p. Dacă nu survine nicio schimbare față de startul competiției, Iași și Oțelul ar fi pe locuri de promovare directă, iar Dinamo și Buzău pe poziții de baraj cu locurile 13 și 14 din Superligă.

Oțelul va deschide etapa a cincea din play-off vineri, 21 aprilie, în deplasare la Unirea Dej (ora 17,30), iar runda va continua cu Gloria Buzău - Steaua (sâmbătă, ora 12,30) și Dinamo - Poli Iași (marți, 25 aprilie, ora 20,00). Tot în deplasare va juca Oțelul după disputa de la Dej, marți, 2 mai, la Poli Iași.

Braniștea a învins liderul

În Liga a III-a, vizita liderului Seriei a II-a la Galaţi n-a fost pe placul celor de la CSM Rm. Sărat, care s-au văzut învinși la capătul partidei cu Unirea Braniștea. După o dispută echilibrată, fără prea multe veleități, tabela a arătat rezultatul de 1-0. Scorul ar fi putut fi deschis înainte de pauză (min. 43), când Murgoci a avut golul în gheată, însă s-a opus un fundaș advers, deși portarul era bătut. Autorul golului de trei puncte a fost Țopa, care a marcat în al treilea minut de prelungire.

Tot în Seria a II-a din al treilea eșalon, dar în play-out, Sporting Liești și-a văzut de treabă, câștigând meciul cu ultima clasată - Dacia Unirea Brăila, la un scor rotund, 5-0. Marcatori: Costea, Iordache, Iacob și Grigoraș, la capătul unui meci în care a debutat și juniorul Sănduc.

După acest succes, lieștenii au urcat pe primul loc în play-out, cu 36 puncte. Rocada a fost posibilă întrucât CSM Focșani a făcut doar egal la Viitorul Ianca (2-2).

Runda viitoare are loc sâmbătă, 22 aprilie, când ambele echipe gălățene vor juca pe teren propriu: Sporting Liești - Viitorul Ianca și Unirea Braniștea - Metalul Buzău.

Florin Radu, Gheorghe Arsenie

Citit 6759 ori Ultima modificare Marți, 18 Aprilie 2023 07:24

3 comentarii

  • postat de Zabalaidânga
    Miercuri, 19 Aprilie 2023 00:02
    5.13.223.***
    Nu au niciun drept să schimbe regulile în timpul jocului/xompetiției pentru a le plia(artificial/nenatural/intenționat/nedemn) după cum ne convine, după cum ne e de folos... Dacă fac/acceptă așa ceva... Toate slugile/slugarnicii de la FRF se vor decredibiliza și vor așterne o pată pe imaginea struct
    0
    0
  • postat de macarie banu
    Marți, 18 Aprilie 2023 17:16
    89.137.225.***
    o porcarie asta cu modificarea Legii sportului!....cei implicati vor sa modifice Legea pentru dincu nicidecum pentru Steaua. Unde s-a mai pomenit asa ceva?!...hai sa modificam Legile care nu ne convin,asa,din senin! Lega lui dincu(cu d mic).Pai sa ne spuna ce a facut el pentru Steaua in ultimii 5 a
    0
    0
  • postat de Mario
    Marți, 18 Aprilie 2023 13:03
    89.137.136.***
    Normal că nu sunt siguri...mai sunt destule jocuri...situația se poate schimba de la meci...la meci...sunt puține puncte între ele...și dacă pierzi un meci sau 2...situația se complică f mult...iar noi jucăm 3 jocuri în deplasare...dacă reușesc să nu le piardă...sunt în grafic ptr promovare...altfel
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.