Gălăţeanca Patricia Țig, pe tabloul principal la Roland Garros

Gălăţeanca Patricia Țig, pe tabloul principal la Roland Garros
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Sportiva gălăţeancă Patricia Țig se va afla pe tabloul principal al turneului de tenis de la Roland Garros, al doilea Grand Slam al anului, care se va disputa la Paris, în perioada 28 mai - 11 iunie.

Patricia Ţig, aflată în momentul de faţă pe locul 707 în ierarhia mondială WTA, după o lungă întrerupere de activitate, a folosit regula clasamentului protejat pentru a fi admisă la turneul din capitala Franţei, potrivit informaţiilor prezentate de jurnalistul Daniel Radu.

Atunci când a cerut "îngheţarea" clasamentului, Ţig se afla între primele 100 de tenismene ale lumii.

Alte trei jucătoare din România au fost admise direct pe tabloul principal de la Roland Garros: Irina Begu (37 WTA), Sorana Cîrstea (41 WTA) şi Ana Bogdan (57 WTA). Alte 5-6 românce ar putea evolua în calificări, tabelul final al participantelor urmând să fie anunţat peste două săptămâni.

Suspendată provizoriu pentru dopaj, Simona Halep va putea participa la Roland Garros doar dacă va primi un wildcard din partea organizatorilor. Simona Halep, campioană în 2018 și finalistă în 2014 și 2017, a mai ratat doar ediția din 2021 a turneului  parizian, din cauza unei accidentări.

Citit 1437 ori Ultima modificare Marți, 18 Aprilie 2023 19:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.