„El Clasico”, de această dată în Final Four

„El Clasico”, de această dată în Final Four
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Euroliga de baschet a ajuns la punctul culminant al sezonului, reprezentat de cele patru jocuri ce vor desemna ierarhia finală a competiției, etapă cunoscută sub denumirea de Final Four.

Cele două semifinale și finalele (inclusiv cea pentru locul al treilea) sunt programate în acest weekend în Lituania, la Kaunas, mai exact în Zalgirio Arena, cu o capacitate de 15.415 de locuri. Din păcate pentru gazdele baltice, echipa locală, Zalgiris, nu a reuși să depășească faza play-off-ului, fiind eliminată ”scurt” de catalanii de la FC Barcelona, după doar trei meciuri.

Mult mai complicat a fost accesul celuilalt ”grande” din Spania în Final Four 2023. Real Madrid a avut nevoie de cinci meciuri pentru a-i depăși pe sârbii de la Partizan Belgrad. De altfel, aceștia din urmă deveniseră, la un moment dat, favoriți după ce au câștigat, în deplasare, primele două dispute. Mai mult decât atât, al doilea joc din Capitala Spaniei s-a ”lăsat” cu o bătaie cruntă, nu mai puțin de 21 de jucători fiind eliminați. În această situație, arbitrii au decis să fluiere finalul meciului, deși mai erau 100 de secunde din timpul regulamentar. Sârbii au revenit acasă cu avans de 2-0 la general, însă au pierdut și ei meciurile de pe teren propriu, dar și pe cel decisiv de la Madrid, care a revenit gazdelor: 98-94. Pe cale de consecință, vineri, la ora 21,00, ora României, avem ”El Clasico” sub coș, la Kaunas, în a doua semifinală a Euroligii.

Trei ore mai devreme, în prima semifinală se vor întâlni Olympiacos Pireu și AS Monaco. Grecii au depășit în cinci meciuri rivalii turci de la Fenerbahce, 84-72 în partida decisivă și sunt favoriți la casele de pariuri în fața trupei monegasce. La rândul lor, aceștia au avut nevoie, în play-off, tot de meciul 5 pentru a trece de campioana Israelului, Maccabi Tel-Aviv. Deși au aplicat rivalilor o corecție în penultimul joc: 104-69, galben-albaștrii de vizavi de Mediterana nu au repetat evoluția și în următoarea partidă, pe care au cedat-o la 11 puncte: 86-97, în Principat.

Mai trebuie spus că trei din cele patru echipe revin în Final Four după ediția de anul trecut, mai puțin AS Monaco, debutantă la acest nivel. Pe 21 mai 2022, turcii de la Anadolu Efes învingeau pe Real Madrid, în finala de la Belgrad, după un meci extrem de sărac în puncte: 58-57.

 

Citit 642 ori Ultima modificare Sâmbătă, 20 Mai 2023 16:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.