Selecționata României debutează în Golden League

Selecționata României debutează în Golden League
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În acest final de săptămână, la puțină vreme de la încheierea campionatului Diviziei A1, echipa națională masculină a țării noastre debutează într-o nouă competiție internațională.

Pregătirile au început la câteva zile după ce se încheiase campionatul național, al cărui titlu fusese adjudecat, pentru a cincea oară la rând, de către gălățenii de la CSM Arcada. Selecționerul lotului este însuși antrenorul Galațiului, Sergiu Stancu.

Golden League este o competiție importantă, în care ”tricolorii” au promovat în sezonul trecut. Dacă anul trecut cartierul general a fost orașul nostru, acum s-a mutat la Brașov. După circa două săptămâni de antrenamente, iată că a sosit și ziua debutului. Actualul lot cuprinde 20 de jucători și este puțin modificat față de sezonul precedent. Important este că cei patru jucători ai campioanei CSM Arcada sunt în continuare în acest lot: Bala, Butnaru, Rață și Kantor. Ceilalți 16 sunt: Dumitru, Peța, Iftime, Vologa (Steaua), Bălean, Cherbeleață, Bela Bartha (Dinamo), Călin, Diaconescu (Craiova), Constantin, Ionescu (Zalău), Cristi Bartha, Chițigoi (Rapid), Balu (Corona Brașov), Albulescu (Colegiul SUA), Aciobăniței (Chaumont – Franța).

În Silver League (Liga de Argint), în sezonul trecut, România a fost într-o grupă cu Macedonia de Nord, Albania și Bosnia-Herțegovina, unde ”tricolorii” s-au clasat pe primul loc. Tot în frunte au încheiat și turneul de patru de la Budapesta, alături de Macedonia de Nord, Ungaria și Finlanda.

”Avem din nou o perioadă încărcată la nivelul echipei naționale. Ne-am concentrat pe antrenamente intense, pentru că primul meci bate la ușă. Iar timpul disponibil este foarte scurt. În majoritate, pe jucători îi cunoşteam deja, iar acum am încercat să-i integrăm în echipă pe cei nou-veniți. Am lucrat și la omogenizare, pentru ca la final să avem evoluții bune, care să ne aducă victoriile”, ne-a declarat selecționerul Sergiu Stancu.

Primul meci din Golden League are loc sâmbătă, 27 mai, în deplasare, cu Portugalia. Din Grupa A mai fac parte Danemarca (cu care vor juca pe 31 mai) și Turcia (4 iunie, la Konya). La circa o săptămână distanță sunt programate meciurile retur, toate pe teren propriu, în următoarea ordine: 10 iunie – cu Turcia; 14 iunie – cu Danemarca; 18 iunie – cu Portugalia. Toate jocurile vor fi găzduite de orașul de sub Tâmpa.

Să mai spunem că după o perioadă de timp, România va juca și în Campionatul European, unde este calificată, competiție de unde a lipsit foarte multă vreme. ”Tricolorii” au fost repartizați în Grupa D, cu Grecia, Turcia, Franța și Portugalia, iar meciurile se vor disputa în Israel, în toamnă.

Citit 327 ori Ultima modificare Joi, 25 Mai 2023 15:54

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro