Zlatan Ibrahimovici s-a retras din fotbal, la 41 de ani

Zlatan Ibrahimovici s-a retras din fotbal, la 41 de ani
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Zlatan Ibrahimovici, unul dintre cei mai importanţi atacanţi din ultimele decenii ale fotbalului mondial, și-a anunțat retragerea, la vârsta de 41 de ani, duminică, la ultimul meci disputat de AC Milan în acest sezon (3-1 cu Verona)

Suedezul a avut parte de un moment emoționant pe San Siro și, în ciuda imaginii de băiat dur, și-a stăpânit cu greu lacrimile în fața suporterilor. "Spun la revedere fotbalului, nu vouă! Sunt prea multe emoții pentru mine în acest moment. Forza Milan și la revedere! M-ați primit cu brațele deschise, m-ați făcut să mă simt ca acasă, voi fi milanist pentru tot restul vieții", le-a spus Ibrahimovici fanilor lui AC Milan.

Într-o carieră care a început în secolul trecut, Ibrahimovici a câștigat 34 de trofee și a fost nominalizat de 11 ori la Balonul de Aur. După ce a părăsit clubul din oraşul natal, Malmö, Ibrahimovici a jucat la Ajax Amsterdam, Juventus Torino, Inter Milano, Barcelona şi AC Milan, înainte de a se alătura echipei franceze PSG în 2012. A avut o contribuţie majoră la ascensiunea clubului parizian, cu 180 de meciuri, 156 de goluri şi 61 de pase de gol, patru titluri de campion al Franţei, două triumfuri în Cupa Franţei şi trei succese în Cupa Ligii, plus trei Supercupe. Ulterior, a jucat pentru Manchester United, Los Angeles Galaxy şi, din nou, AC Milan. Revenirea la Milano a fost marcată de un titlu de campion al Italiei în sezonul 2021-22, al cincilea în total (două cu Milan, trei cu Inter). Singurul trofeu major pe care nu a reușit să-l câștige a fost Liga Campionilor, singurul său titlu european fiind obținut cu Manchester United (Europa League, în 2017).

Ibrahimovici şi-a lăsat amprenta asupra fotbalului mondial prin golurile înscrise (493 pentru echipele de club în 819 meciuri, 62 pentru echipa naţională în 122 de selecţii), dar şi prin calităţile sale tehnice şi fizice extraordinare.

Citit 1051 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Iunie 2023 06:48

1 comentariu

  • postat de comunismul
    Sâmbătă, 10 Iunie 2023 19:16
    5.13.162.***
    daca era portar! asta juca si pana la 45 ani!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.