Viperele „au mușcat”, din nou, la Budapesta

Viperele „au mușcat”, din nou, la Budapesta
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

"Final Four"-ul handbalului feminin s-a încheiat, weekendul trecut, în "MVM Dome" din Budapesta, cu un nou succes al echipei norvegiene Vipers Kristiansand.

Primul meci al competiției a fost, însă, adevărata finală. Sâmbătă după-amiază, nordicele au trecut de Gyori ETO cu 37-35, la capătul unui joc pe care l-au controlat aproape în totalitate și în care echipa maghiară a condus doar cu 1-0 și cu 3-2. La pauză, scorul era 23-18 pentru "vipere", dar favoritele gazdelor au refăcut, treptat, din diferență pe parcursul reprizei secunde și s-au apropiat la un gol. Reușita rusoaicei Viakhireva, cu 52 de secunde înainte de finalul jocului, a risipit incertitudinile și a trimis echipa norvegiană în finală.

A doua semifinală a readus bucuria în tribune. Plecată cu șansa a doua, echipa locală FTC Rail-Cargo (Ferencvaros) a reușit să le depășească, dramatic, pe danezele de la Esbjerg: 30-29, revenind de la un handicap de patru goluri, înregistrat la jumătatea partidei. Nemțoaica Emily Bolk a adus calificarea gazdelor, practic, în ultima secundă a meciului și a declanșat fiesta în rândul suporterilor maghiari.

Emoțiile acestora au fost, din nou, puse la încercare în finalele de duminică. În meciul pentru bronz, Gyor a reușit să depășească formația daneză, tot la limită, 28-27, la capătul unei partide în care a strălucit slovena Ana Gros, autoare a șase goluri, e drept, din 12 aruncări.

Pe de altă parte, finala mare, disputată în prezența unei audiențe record pentru handbalul feminin - peste 20.000 de spectatori - nu a consemnat încă un succes maghiar. Cu Viakhireva și Naes Andersen în mare formă, Kristiansand a controlat și acest joc, în care adversarele de la Ferencvaros nu au condus niciodată pe tabelă. A fost 14-13 la pauză, dar, pe final, norvegiencele au obținut o victorie destul de lejeră, la patru goluri: 28-24 și al treilea trofeu consecutiv în cea mai importantă competiție intercluburi a fetelor din Europa.

Citit 684 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 12:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.