Sporting Liești merge mai departe

Sporting Liești merge mai departe
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Miercuri s-au disputat primele meciuri din faza națională a ”Cupei României”, în care lieștenii de la Sporting s-au deplasat în orașul de pe Milcov.

Pentru ambele echipe a fost primul meci oficial din sezonul competițional 2023-2024, cu trei săptămâni înainte de prima întâlnire din campionat. Lieștenii au gestionat mai bine situația pe parcursul întregului joc și au încheiat victorioși cu 1-0. Unicul gol a fost înscris în minutul 34, când Crihană a fructificat spectaculos o acțiune personală. Până la marcarea golului a fost echilibru, singurul moment care avea să-și pună amprenta fiind eliminarea fostului ”oțelar” Gorovei (min. 18) – care marcase golul decisiv de promovare în prima ligă a echipei lui Dorinel Munteanu. La reluare au fost mai multe oportunități de ambele părți, însă fără ecou pe tabela de marcaj. Au ratat gazdele două-trei situații, dar și lieștenii prin Alexandru Stan, Filip Dima (transferat în ziua meciului) și Grigoraș. Ireproșabil arbitrajul prestat de Cristian Moldoveanu (Sf. Gheorghe).

Sporting a aliniat următorul unsprezece: Cilighidreanu – Chiriac, Maftei, Bădilaș, Podașcă – Țopa, Iacob, Mihu, Stan – Crihană, Costea. Au mai intrat: F. Dima, Grigoraș, Ștefănescu și D. Dima.

Astfel, odată cu această victorie, Sporting Liești continuă tradiția parcursurilor remarcabile din ”Cupa României” și a acces în turul al doilea al competiției, la care vor lua parte și celelalte echipe din al treilea eșalon (participantele din play-off ale sezonului precedent).

Victorie și pentru Braniștea, dar în ”amical”

Unirea Braniștea n-a avut etapă de Cupă (fiind calificată direct în faza a doua), dar a susținut un nou meci de verificare – al cincilea. Parteneră a fost o colegă de eșalon, CSM Rm. Sărat – echipă care a jucat la barajul de promovare pentru liga secundă în sezonul trecut. Întâlnirea a avut loc în deplasare și s-a încheiat cu victoria echipei noastre la scorul de 2-1 (0-0). Evident, un util joc de verificare, atât de necesar în perioada pregătirilor. Cei de la Braniștea au punctat prin Marc Cireș și Răducan, după acțiuni lucrate, în timp ce gazdele au înscris dintr-un penalti. Din nou, stafful tehnic al Unirii a folosit aproape două formule de echipă:

Paharnicu (Butunoiu) – Mihai (Postelnicu), Enache, Popa (Manea), Hilohi (Tarozzi) – Jordan (Lefter), D. Cireș (Vasile) – M. Cireș (Duțu), Răducan (Grădinaru), Țicămucă (Dragomir) – Docuz (Gherase).

În weekend, ambele formații au programate partide de verificare. Sporting se va deplasa la Sportul Chiscani, în timp ce Unirea va juca pe propriul teren de la Braniștea în compania celor de la Covurluiul Tg. Bujor.

Citit 1160 ori Ultima modificare Vineri, 04 August 2023 08:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.