Sportivii ”tricolori”, un bilanț excelent: 26 de medalii!

Sportivii ”tricolori”, un bilanț excelent: 26 de medalii!
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Timp de opt zile, Bucureștiul a fost gazda unui important eveniment sportiv -”Europenele” de haltere pentru juniori și tineret. La întreceri au luat parte 384 de sportivi, reprezentând 37 de țări. Delegația țării noastre a cuprins 33 de sportivi: 20 la juniori și 13 la tineret, și s-a numărat printre protagonistele competiției continentale.

Obiectivul Federației Române de Haltere a fost de 14 medalii, iar bilanțul final a fost excelent: 26 de medalii, dintre care 14 de aur, 8 de argint și 4 de bronz. Dintre aceste medalii, 20 au fost cucerite de juniori: 8 aur, 3 argint și un bronz, iar cei de la tineret și-au trecut în cont 14 medalii - 6 aur și 8 argint. La această zestre de invidiat, o contribuție importantă au avut-o și sportivii gălățeni de la Clubul Dunărea sau alte cluburi unde evoluează în prezent.

Foarte bine s-a prezentat de pildă, Alexandra Alexe, care în ultima zi, a întregit zestrea de medalii pentru România. Eleva antrenorilor Marin Otinceanu și Nicolae Mihai (Clubul Dunărea) s-a clasat de trei ori pe locul doi la categoria 87 kg tineret. Performanțele sale au fost: 96 kg la ”smuls”, 120 la ”aruncat” și 216 la total, cucerind trei titluri de vicecampioană europeană.

Să mai spunem că la acest concurs s-a evidențiat și Tiberiu Donose, triplu campion continental (el fiind descoperit de către antrenorul Gheorghiță Burgoci, în satul Ijdileni).

De asemenea, Cosmin Isofache din Piscu (antrenat de Alexandru Dumitrescu) a încheiat competiția cu medalii de aur. Cei trei sportivi și-au întrecut în cont nu mai puțin de opt medalii.

De evidențiat este și faptul că doi tehncieni gălățeni – Mariana Bălan Toma și Nicolae Mihai, antrenori la CS Școlar, respectiv, Dunărea, au promovat examenul devenind arbitri internaționali.

În sfârșit, câțiva sportivi de la Clubul Dunărea au făcut parte din corpul de arbitri auxiliari, ce au oficiat în Sala ”Agronomia” din Capitală, unde s-au ținut întrecerile: adică Andrei Iorga, Sebastian Onțeluș și Silviu Păduraru.

Tabără de pregătire, în Poiană

Altfel, antrenamentele din cantonamentul de pregătire pentru cei mai mici halterofili din țară (9-12 ani) au început în această săptămână. Tabăra de pregătire centralizată este găzduită de Poiana Brașov, unde s-au prezentat 40 de copii din întreaga țară, dintre care 11 sunt gălățeni.

Clubul Dunărea este reprezentat de frații Răzvan și Eduard Hăbelea, în Poiană fiind însoțiți de antrenorul lor, Nicolae Mihai.

Citit 518 ori Ultima modificare Marți, 08 August 2023 10:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.