Oţelul, Roşia Moldavă

Oţelul, Roşia Moldavă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Concediul subit în care a intrat Marius Stan marţi seară pare să fi rupt definitiv relaţia dintre directorul general al clubului campion şi Ionel Borş, preşedintele Consiliului de Administraţie şi, totodată, country-managerul ArcelorMittal * Situaţia este realmente dramatică, pe 27 septembrie fiind programat meciul cu Benfica Lisabona, din Champions League!

Bomba de după lăsarea întunericului

Marţi seară, ora 20.48. Marius Stan evitase întâlnirea tradiţională cu presa de la finele unui meci jucat pe teren propriu (n.r. – Oţelul învinsese o echipă de amărâţi, Oltchim Rm. Vâlcea: scor 3-1, în „Cupa României”), dar n-a ştiut cine-l caută la telefon.

Un post de radio online, radio GSP, îi vâna declaraţia „la cald” despre partida cu oltenii, iar şeful „oţelarilor”, pe un ton lugubru, avea să detoneze bomba: „Nu mai comentez despre echipă, sunaţi-i pe cei din Consiliul de Administraţie, în frunte cu domnul Borş. Ei au preluat managementul, se pare că n-am făcut treabă bună. Eu plec în concediu!”

Nebunie, ştirea s-a propagat cu viteza sunetului, înşişi fotbaliştii antrenaţi de Dorinel Munteanu fiind trăsniţi înainte de miezul nopţii de vestea că Stan a trecut pe linie moartă!

Un alt fel de Roşie Montană

De unde a plecat războiul? Se pare că mirajul Champions League - asta însemnând expunere şi, de ce nu?, foarte mulţi bani - a mărit interesul membrilor Consiliului de Administraţie, dintre aceştia doar Ionel Borş fiind văzut la jocurile de pe teren propriu ale echipei-fanion a oraşului.

Totodată, conducătorul CA al FC Oţelul Galaţi S.A. ar fi comandat un audit la club şi ar fi susţinut în faţa celorlalţi membri ai Consiliului de Administraţie că cifrele contabile nu sunt în regulă. Sesizând că i se caută nod în papură, Stan s-a retras în concediu, lăsând greul managementului pe umerii unor persoane care, cu o singură excepţie, n-au fotbalul ca pasiune.

Ce se va întâmpla în continuare? Nimeni nu ştie, însă fiecare zi de incertitudine poate pecetlui soarta clubului care tot în acest an a reuşit să cucerească primele sale trofee din istorie.

Ei sunt şefii lui Stan

Cine se află în Consiliul de Administraţie, organism la care preşedintele „în concediu” al Oţelului făcea referire? Oficiul Registrului Comerţului ne-a oferit datele necesare: pe lângă Ionel Borş (gălăţean, 56 de ani), care l-a şi adus la Galaţi în august 2005 pe Marius Stan, pe lista asociaţilor deţinători de acţiuni mai figurează Nicu Radu (născut la Brăila, 60 de ani, a fost director în Combinat, în prezent pensionar), Ioan Ungureanu (băcăuan la origini, 60 de ani, pensionar), Mirela Gătin (născută în judeţul Iaşi, 52 de ani, jurist la ArcelorMittal), Aurelian Mocanu (din Mărăşeşti - Vrancea, 53 de ani, activează în continuare în colosul siderurgic) şi Asociaţia Clubul de Fotbal Oţelul Galaţi. Borş, Radu, Ungureanu, Gătin şi Mocanu deţin câte 19,2 la sută din acţiuni, iar Asociaţia 4 procente.

Forfaitul Galaţiului? Un dezastru!

Country-managerul ArcelorMittal Ionel Borş a preferat ieri dimineaţă să ne remită un comunicat de presă prin care îl asigura pe Stan de întregul său sprijin, dar directorul general n-a comentat declaraţia publică a preşedintelui CA: „Sunt în concediu, domnii din Consiliul de Administraţie au acum pe mână managementul echipei!” Haos! Peste câteva zile vine partida de Liga Campionilor cu Benfica Lisabona şi nu se ştie cine va prelua frâiele organizării evenimentului pe care UEFA pune un preţ enorm. Jucătorii, consternaţi de faptul că au rămas, chiar şi temporar, fără cel care i-a adus la Oţelul şi că ar putea rămâne şi fără prima-record de câştigare a campionatului, ar putea intra în grevă, situaţie fără precedent în Europa. Un eventual forfait al Galaţiului în întrecerea starurilor ar arunca fotbalul românesc la coşul de gunoi al sportului-rege de pe continent. Sancţiunile întrec orice închipuire!

Casetă

Cum poate fi împărţit „caşcavalul” Ligii Campionilor?

Suma cu care Clubul Oţelul va fi premiat de UEFA pentru participarea în grupele celei mai puternice competiţii europene s-ar putea consuma astfel:

1. Cei cinci acţionari ai FC Oţelul Galaţi S.A. îşi pot împărţi absolut legal cele 15 milioane de euro sau cât va veni până la urmă de la UEFA.

2. Banii pot ajunge la echipă, din care ar trebui achitată prima de câştigare a campionatului (cam 100.000 de euro de jucător) şi din care clubul ar putea trăi în următorii ani, ţinând cont de suportul sensibil mai mic pe care i-l acordă combinatul ArcelorMittal Galaţi. Pentru a primi licenţa de club profesionist şi în sezonul 2012-2013, Oţelul trebuie, de pildă, să-şi modernizeze serios stadionul.

Citit 3595 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.