Unirea Braniștea vrea din nou performanţă

Unirea Braniștea vrea din nou performanţă
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Unirea Braniștea, o echipă revelație, cum a fost considerată în sezonul trecut, nu-și poate propune decât același lucru în noul campionat

Echipele din Liga a III-a de fotbal se prezintă la startul unui nou sezon. Unul tot cu zece serii a câte zece echipe, care debutează în acest weekend.

Cei de la Unirea Braniștea și-au încheiat pregătirile și sunt gata pentru abordarea jocurilor oficiale. Acestea se vor disputa pe propriul teren, omologat în această vară de către Comisia FRF - o noutate față de sezonul trecut.

Stafful tehnic, alcătuit din Ionuț Niculcea (antrenor principal), Alex Iliuciuc și Bogdan Olaru, a folosit judicios fiecare oră de antrenament, pentru ca la scadență să iasă pe plus. S-a pus accentul pe elementele de bază - pregătire fizică și tehnico-tactică, completată cu multe jocuri de verificare, în ideea asigurării unei omogenități cât mai bune. Prin cele nouă meciuri s-a urmărit în principal asigurarea sau crearea unor relații de joc cât mai corecte.

Clasare în primele patru locuri

După ce în prezența anterioară în Liga a III-a a avut o clasare bună, obiectivul pentru noul sezon nu poate fi altul pentru Unirea Braniștea decât clasarea pe locurile 1-4 (calificarea în play-off).

"Nu va fi deloc simplu, pentru că sunt multe echipe bune în serie. Ne gândim la Metalul Buzău, Focșani, Rm. Sărat, dar și Liești sau Ianca. În ceea ce ne privește, putem spune că am avut o campanie bună de pregătire, completată cu destule meciuri de verificare a potențialului de joc. Au fost nouă partide, încheiate cu șase victorii, două egaluri și o înfrângere (în "Cupa României", 0-1 cu Viitorul Ianca). Bilanțul este cât se poate de grăitor, ca și golaverajul: 35-11. Între marcatori se regăsesc Răducan (8 goluri), Lefter (6), Gherase și Marc Cireș (câte 5), precum și Grădinaru (4)", sunt aprecierile lui Vali Vrânceanu, managerul clubului.

Lot de 22 de jucători

Tot de la Vali Vrânceanu am aflat și situația la zi a lotului de jucători. Noutățile se numesc Paharnicu, Olaru (portari), completarea fiind făcută cu trei juniori, Olteanu, Vasile și Dragomir, dar și cu Lefter și Jordan - aduși din postura de seniori. Ceilalți jucători din lot sunt: Butunoiu (portar), Mihai, Postelnicu, Enache, Manea, Popa, Voicu, Hilohi, Murgoci, D. Cireș, Țicămucă, Docuz, M. Cireș, Răducan și Grădinaru. Celor 22 de jucători din lot li se vor putea alătura încă doi-trei, întrucât perioada de transferuri este încă deschisă.

Echipele gălățene, în Seria a II-a

Ca și în sezonul trecut, echipele din județul nostru vor activa în Seria a II-a din Liga a III-a. Iată componența seriei: Unirea Braniștea, Sporting Liești, CSM Focșani, CSM Rm. Sărat, Metalul Buzău, Voința Limpeziș, Dacia Unirea Brăila, Viitorul Ianca, Viitorul Șuțești și Hamangia Baia (Tulcea).

În prima etapă echipele din Galați vor evolua astfel: Unirea Braniștea - Voința Limpeziș (arbitru - Cristan Vîrgolici, din Brăila) și Viitorul Ianca - Sporting Liești (Mihai Haivas - Botoșani).

Cei de la Liești doresc să aducă puncte din această deplasare dificilă. "Va fi un meci greu, dar dorim să reușim să ne impunem", ne-a spus antrenorul Cătălin Savu.

Ambele partide se joacă sâmbătă, de la ora 18.00.

Citit 1226 ori Ultima modificare Sâmbătă, 26 August 2023 03:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.