Performanțe europene pentru echipele gălăţene de minifotbal

Performanțe europene pentru echipele gălăţene de minifotbal
Ajax Dulcissimo
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Două formații din Galați s-au făcut remarcate prin parcursul excelent avut în competițiile internaționale desfășurate recent la Oradea

Ajax Dulcissimo, campioana națională de minifotbal, și-a trecut în cont încă o performanță cu o și mai mare rezonanță. A participat la turneul final al Champions League, unde a devenit vicecampioană europeană. Competiția a avut loc în Crișana și s-a desfășurat pe parcursul a patru zile. Au fost zile pline în care s-au întrecut 26 de echipe de pe bătrânul continent, care au luptat cu ardoare pentru o clasare cât mai onorabilă. Din țara noastră au participat trei echipe, între care și cea gălățeană - Ajax Dulcissimo. Alcătuită din 15 jucători, echipa noastră a avut o evoluție foarte bună, câștigând cinci din cele șapte meciuri.

În grupă au fost două victorii și o înfrângere, rezultând o clasare pe locul al doilea, care a calificat-o în fazele superioare. A învins  pe Velika Gorica (Croația) cu 1-0 și pe Medikus (Bosnia-Herțegovina) cu 9-2, iar eșecul a fost un 3-4 cu Szantos (Ungaria).

Mai departe, gălăţenii au avut următorul parcurs: 4-1 în ”optimi” cu cehii din Brno, în sferturi a fost 1-1 cu Extratereștrii Bistrița (3-1 după loviturile de departajare), iar în semifinale 2-2 (3-2, după prelungiri) cu AEK Oradea. După aceste rezultate, Ajax Dulcissimo a obținut dreptul de a susține marea finală. Aceasta a avut loc în compania unei echipe din Muntenegru - Sabornog Hrama și s-a încheiat cu scorul de 1-4.

La prima participare într-o asemenea competiție de anvergură, gălățenii s-au clasat pe locul al doilea - care le-a adus titlul de vicecampioană europeană.

Iată și numele performerilor: Alexandru Tănăsilă, Daniel Constantinescu - Daniel Gâță (2 goluri), Daniel Pleșu, Laurențiu Radu (2), Sorin Frunză (1), Alexandru Bourceanu (4), Cosmin Petică, Adrian Huhulea (1), Constantin Spânache (2), Filip Dima (2), Iulian Năpârlică, Alexandru Simionescu (4), Bogdan Dima (3) și Matei Boșneagă. Golaverajul general al lui Ajax Dulcissimo a fost de 21-14.

Antrenorul echipei a fost Bogdan Dima, cel care a și jucat, iar conducătorul delegației a fost Iulian Lazăr.

Legends Galați, campioană europeană

Câștigătoare a titlului european precedent, Legends Galați a reușit să-și mențină supremația şi în acest an. În cadrul competiției continentale de minifotbal de la Oradea, destinată categoriei  + 40 ani, formația gălățeană a cucerit titlul european. În marea finală, gălățenii au trecut de MAV Glisando Timișoara, scor 3-1.

În lotul gălățenilor se regăsesc și câțiva vicecampioni europeni cu Ajax Dulcissimo. Iată lotul complet al Legends Galați: Ciprian Tofan, Marian Luca - Laurențiu Costin, Dan Crihană, Daniel Pleșu, Cristian Crăciun, Ștefan Tudorache, Florin Ignat, Viorel Cojoc, Alexandru Bourceanu, Sorin Frunză, Florin Cernat, Paul Burada, Daniel Popliacă, Bogdan Dima. Delegația a fost completată de: Iulian Lazăr - antrenor, Dan Crihană - manager, Roxana Lifu - delegat.

Citit 1326 ori Ultima modificare Joi, 14 Septembrie 2023 11:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.