O nouă provocare în Liga I: CFR Cluj - Oțelul

O nouă provocare în Liga I: CFR Cluj - Oțelul
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Gruparea gălățeană încearcă să-și mențină statutul de echipă neînvinsă în deplasare și după partida de la Cluj

Oțelul a pierdut doar de două ori în campionat în cele 12 etape, iar de fiecare dată au fost echipe de anvergură, implicate în lupta de play-off: 0-2 cu FCSB și 0-1 cu Farul. În rest, gălățenii s-au menținut fără eșec, chiar și când au mai jucat cu alte formații de play-off: 0-0 la CSU Craiova și 1-1 la Sepsi.

Dorinel Munteanu, antrenorul gălățenilor, își dorește să scoată cel puțin un rezultat de egalitate din deplasarea de la Cluj.

”Un meci cu o multiplă campioană a României. Un joc foarte greu, mergem să ne jucăm șansa noastră, chiar dacă multă lume nu ne dă vreo șansă. Sunt convins că CFR va avea un meci foarte greu cu noi. Ne dorim puncte, suntem pe un drum bun. Ne jucăm șansa până la finalul campionatului. Sunt mulțumit pe jumătate, dacă pot să spun așa. După jocuri, am fi meritat să câștigăm, dar greșelile personale ne-au făcut să fim în această situație. Cred că am fi avut 4-5 puncte în plus dacă eram mai atenți”, a spus Munti.

Partida CFR Cluj – Oțelul încheie etapa a XIII-a din Superligă, luni seară, de la ora 21:00, cu arbitrul Iulian Călin la centru. Partida va putea fi urmărită în direct pe Digi Sport 1, Orange Sport și Prima Sport 1.

Meciuri tari în Liga a III-a

O etapă favorabilă echipelor-oaspete în disputele Brăila – Galați, ce a avut loc în weekend cu victorii pentru formațiile din județul nostru.

Dacia Unirea Brăila – Sporting Liești 0-1 (0-1)

Un meci de luptă pentru clasament, în care echipa gălățeană a ieșit învingătoare la limită. Unicul gol de trei puncte a fost realizat de mijlocașul Gicu Iordache, din lovitură liberă, în minutul 25. O dispută cu puține ocazii de poartă, cu un teren greu și cu o ripostă dură din partea brăilenilor. Lieștenii s-au impus prin atitudine și dăruire.

Oaspeții au început cu: Cilighidreanu – Țopa, Maftei, Podașcă, Bădilaș – Iordache, Iacob, Chiriac, Stan – Crihană, Costea. Au mai intrat: Munchiu, Coman și Grigoraș.

Viitorul Șuțești – Unirea Braniștea 2-3 (1-0)

A doua victorie pe teren brăilean, cu o dispută aprigă, în care oaspeții s-au văzut mai mult în joc, au construit cu răbdare, în timp ce gazdele au practicat un joc de așteptare. Brăilenii au deschis scorul printr-o lovitură liberă, iar după egalare au trecut din nou în avantaj. Cu un efort colectiv de concentrare pentru ca succesul să revină echipei gălățene, cu 3-2. Toți jucătorii au contribuit la această victorie, dar un merit aparte revine jucătorului Andrei Mihai, realizatorul unui hat-trick, primele trei goluri pentru Unirea. Jucătorul este gălățean, dar provine de la Viitorul Vaslui.

”Unsprezecele” învingător: Paharnicu – Farcaș, Enache, Popa, Hilohi – D. Cireș, Murgoci – Mihai, Lefter, Nica – Docuz. Au mai jucat: Olteanu, Voicu și Jordan.

Celelalte rezultate din Seria a II-a: CSM Rm. Sărat – Metalul Buzău 0-2, Voința Limpeziș – Viitorul Ianca 2-2 și o mare surpriză, Hamangia Baia – CSM Focșani 2-1.

Clasament la finele primului tur: 1. CSM Focșani 24 puncte, 2. Metalul Buzău 22 p, 3-4. Braniștea și Liești câte 16 puncte, 5. Dacia Unirea Brăila 15 puncte.

În weekend va debuta returul, cu următoarele partide: Sporting Liești – Viitorul Ianca (fără cuplul de antrenori gălățeni Tănase – Pelin, plecați de la echipă) și  Voința Limpeziș – Unirea Braniștea.

Citit 3583 ori Ultima modificare Luni, 23 Octombrie 2023 20:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.