CSM Arcada, mai bună decât campioana Cehiei

CSM Arcada, mai bună decât campioana Cehiei
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Atmosferă entuziasmantă joi seară, la Galați, unde a avut loc meciul de volei masculin din grupele Champions League dintre CSM Arcada și LVI Praga (scor 3-2)

Jocul s-a transformat adesea în spectacol, la care a fost părtaș publicul spectator. O partidă cu momente de suspans, cu fiecare dintre echipe la conducere și cu un final fericit pentru multipla noastră campioană. Scorul final a fost 3-2, după răsturnări de situație: 1-0, 1-2, 3-2. Băieții noștri au luptat exemplar, demonstrând că formează o adevărată echipă.

Primul act a fost câștigat mai ușor decât era de așteptat, la 15, următoarele au fost cedate la 23 și la 19, apoi gălăţenii au făcut un joc de înalt nivel până la fluierul final. Au fost două seturi electrizante, adjudecate cu 25-21 și 15-11. În ultimul set s-a mers cap la cap până la 4-4, dar a fost 8-4 la schimbarea terenului. A urmat 12-10, moment în care Javad a avut un serviciu as, apoi un blocaj excelent, iar punctul final a venit după un atac ca la carte al lui Lopez.

Echipa învingătoare: Woch, Butnaru, Gergye, Lopez, Bala, Javad - Toman (libero). Au mai contribuit la acest succes: Lescov, Mihălescu, Nikula, Hamacher, Cristudor și Talpă. Pe foaia de arbitraj s-a aflat și Aldea.

Public excelent

Rar ne-a fost dat să vedem un public atât de entuziast, de activ, cu adevărat al șaptelea jucător. Iată câteva scurte declarații oferite de protagoniști, la finalul meciului.

Sergiu Stancu (antrenor CSM Arcada): ”Ne așteptam la o replică dârză de la campionii Cehiei, dar am reușit un joc bun. Am început puternic, am luptat vitejește în următoarele seturi, ca și în final, care ne-a aparținut. Felicit tribuna și le mulțumesc spectatorilor, care au fost extraordinari. S-a simțit cu adevărat că-i un meci de Champions League!”

Liviu Cristudor: ”Un succes formidabil, venit după o înfrângere neașteptată în campionat”.

Roland Gergye: ”Foarte, foarte important a fost aportul publicului”.

Oskar Madsen (LVI Praga), campion în sezonul trecut cu CSM Arcada: ”Un joc cu multe emoții în fața unui public care a creat o atmosferă formidabilă”.

Theo Lopez, MVP-ul partidei: ”Luptă de Champions League, dusă în fața unor tribune vii, entuziasmante. După acest succes, ni s-a deschis și mai tare gustul de victorii!”.

Următorul meci din Champions League pentru CSM Arcada este programat joi, 21 decembrie, în Belgia, cu Maaseik (1-3, la Galați).

În celălalt meci al grupei, Lube Civitanova s-a impus cu 3-0 pe terenul belgienilor (25-22, 27-25, 26-24). Situația la zi în clasamentul Grupei E, după primele trei etape, se prezintă astfel: 1. Lube Civitanova 9 puncte, 2. LVI Praga 4 p, 3. Maaseik 3 p, 4. CSM Arcada 2 puncte. A arbitrat finlandezul Ari Jokelainen, ajutat de Zolt Mezoffy, observator, Andrio Lezhava (Georgia).

Citit 1073 ori Ultima modificare Vineri, 15 Decembrie 2023 20:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.