"Fără unele greșeli, ne puteam clasa mai bine"

"Fără unele greșeli, ne puteam clasa mai bine"
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

În cel de-al doilea sezon în eșalonul al treilea de fotbal, echipa Unirea Braniștea a avut o evoluție mulțumitoare. Din păcate, au fost unele greșeli elementare în câteva meciuri în care, deși a avut prestații bune, rezultatele n-au fost pe măsură.

Anul 2023 a fost în prima parte foarte bun pentru Unirea Braniștea, care din postura de echipă nou-promovată avea să joace în play-off. Perspectivele pentru o clasare între primele patru echipe pentru ediția în curs păreau realizabile, mai ales că și lotul a fost îmbunătățit. Cu toate acestea, câteva sincope au făcut ca parcursul să fie unul sinuos.

"Entuziasmul din primul an după promovare nu s-a repetat în totalitate în acest sezon. Am început cu unele fluctuații și rezultate sub așteptări. Totuși, am încheiat turul pe locul 4, poziție de play-off. În următoarele șase meciuri însă, disputate tot în 2023, am alunecat pe locul 6, pentru ca în final să încheiem pe poziţia a cincea. Este un loc care ne dă speranțe să revenim între primele patru, cu condiția ca ultimele trei meciuri din sezonul regulat să le încheiem favorabil (n.n. - adversarele sunt Rm. Sărat, Baia și Șuțești). Am avut evoluții bune în meciurile-cheie, cu Buzău și Focșani, dar unele greșeli ne-au privat de rezultatele dorite. Vom lupta pentru clasarea între primele patru din Seria a II-a", au fost concluziile managerului echipei din Braniștea, Vali Vrânceanu.

Nu-l contrazicem pe managerul clubului brăniștean, pentru că, într-adevăr, echipa sa nu a mai legat victoriile. Au fost meciuri în care n-a luat niciun punct, cum ar fi 1-3 și 2-4 cu Focșani, ori a obţinut un singur punct din șase posibile, 0-0 și 1-2 cu Metalul Buzău. Dar cele mai supărătoare au fost înfrângerile de la Hamangia Baia (2-3) și de la Limpeziș (1-2). În schimb, brăniştenii au avut câte două victorii cu Dacia Unirea Brăila, 3-1 și 1-0. În derbiurile cu Sporting Liești a fost 2-1 și 1-1.

Pentru a ajunge pe unul din locurile 3-4, Unirea va duce marea bătălie la CSM Rm. Sărat - formaţie ce ocupă locul patru, dar chiar și cu Liești (locul 3).

În celelalte două jocuri ce vor urma ]n acest an, adversarele sunt accesibile, Hamangia Baia și Viitorul Șuțești, ambele urmând să se dispute la Braniștea.

Poziția la zi este locul 5, cu 23 de puncte, golaveraj 26-25, puncte provenite din șapte victorii, două remize și șase înfrângeri. Autorii celor 26 de goluri (cam puține în 15 meciuri, pentru un astfel de nivel) sunt: Răducan (10, cu cinci din penalti), Mihai (5, dintre care un hattrick în deplasare, la Șuțești), Nica (3), Farcaș (2), Dragomir, Țicămucă, Lefter, Hilohi, Docuz, Enache (câte unul). În total, Unirea a beneficiat de opt lovituri de la 11 metri.

În cele 15 jocuri din toamnă, Unirea Braniștea a contat pe 25 de jucători: Paharnicu, Butunoiu, Olaru - Mihai, Farcaș, M. Cireș, Murgoci, Manea, Nica, Răducan, Țicămucă, Popa, Postelnicu, Jordan, Grădinaru, Dragomir, Chebac, Hilohi, Vasile, Enache, D. Cireș, Lefter, Voicu, Olteanu și Docuz.

Citit 924 ori Ultima modificare Joi, 28 Decembrie 2023 10:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.