CSM Arcada, în faţa celui mai titrat adversar al grupei

CSM Arcada, în faţa celui mai titrat adversar al grupei
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Meciurile din faza grupelor Champions League (CL) se apropie de final. Au fost patru etape, iar în această lună echipele Grupei E se apropie de linia de sosire

Marți seară (ora 18:00), la Galați, are loc o partidă deosebită. Este un prilej unic pentru publicul local de a vedea la lucru una din cele mai valoroase echipe din Europa - Lube Civitanova. Este gruparea care a câștigat toate jocurile de până acum ale grupei, toate cu 3-0, fiind lider detașat. La rândul său, CSM Arcada - pentru prima dată ajunsă în grupele CL - a acumulat două puncte, după 3-2 cu LVI Praga. A luat și câte un set în cele două meciuri cu belgienii de la Maaseik (de două ori 1-3). Meciul de astăzi pare a fi mai mult unul de palmares.

Examen maxim pentru Arcada

 Un rezultat favorabil nu este deloc ușor de obținut, dar de o evoluție onorabilă este oricum nevoie. Îndrăznim să spunem că în sport, deci și în volei, este loc și pentru mari surprize. De ce n-ar reuși băieții lui Sergiu Stancu un joc la limita puterilor, iar la final să avem parte de un rezultat favorabil?

Pentru aceasta, însă, gălățenii pot și trebuie să-și depășească condiția de outsideri. Pentru că și Galațiul are jucători valoroși, mulți internaționali, în selecționate din Brazilia, Polonia, Iran, Norvegia, Ungaria, Slovenia și, bineînțeles, România. Revenind la realitatea meciului de marți seară, s-a afirmăm încă o dată că va fi un joc de referință. Orice reușită va fi trecută la capitolul "performanțe". Iată și o părere autorizată din partea echipei- gazdă, a managerului Mirel Zaharescu: "Nu ne ducem cu gândul mult prea departe, dar, totuși, avem încredere în potențialul de joc al băieților noștri. Cu o concentrare, determinare și mobilizare exemplare și cu sprijinul publicului atât de activ de fiecare dată, vom putea să punem probleme valorosului nostru adversar. Echipa noastră a realizat saltul de calitate prin calificarea în grupele CL pentru prima dată, de ce nu ne-ar mai oferi încă o bucurie?".

Echipa gălățeană este deținătoare a cinci titluri consecutive, a două Cupe și trei Supercupe, joacă de opt ani în Europa. Galațiul are și un staff tehnic apreciat, în frunte cu prof. Sergiu Stancu, care este și selecționerul naționalei, cu care a dobândit câteva rezultate deosebite. Așadar, iată o parte din argumentele cu care se prezintă campioana României.

Lube Civitanova, un adversar de cel mai înalt calibru

Patru meciuri în Grupa E, toate încheiate cu victorii la zero - iată palmaresul italienilor în acest sezon. Se cunoștea valoarea adversarului încă de la tragerea la sorți, iar rezultatele actuale vin să reconfirme potențialul celor de la Lube. Lotul e condus de antrenorul Gianlorenzo Brengini, jucătorii provenind din țări cu volei foarte avansat: Italia, Franța, Cuba sau Germania. Adversara noastră de astăzi are un palmares important: șapte titluri naționale în țara cu cel mai puternic campionat din Europa, cinci Cupe și trei Supercupe; a câștigat două ediții de Champions League, laureată în Liga Mondială a cluburilor și  trei trofee în CEV Cup.

Interes mare la Sala ”Dunărea”

Meciul de marţi seară, care cu siguranță se va disputa cu tribune arhipline, va fi condus de un arbitru din Slovacia - Igor Schimpl, secondat de Dejan Rogici (Serbia), iar al treilea oficial a fost desemnat ploieșteanul Alin Mateizer. Observatorul meciului va fi din Turcia.

Fiind un meci deosebit, accesul în Sala Sporturilor ”Dunărea” va fi de la ora 17:00, cu o oră înaintea jocului. Prețul tichetului este 15 lei. Copiii au acces gratuit.

Citit 1035 ori Ultima modificare Marți, 09 Ianuarie 2024 05:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.