Parcursul european s-a încheiat la Praga

Parcursul european s-a încheiat la Praga
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Miercuri seară, târziu, s-au încheiat meciurile ultimei etape din grupele principale ale Champions League, cea mai importantă competiție continentală intercluburi

Gălățenii de la CSM Arcada, care aveau nevoie de un succes pentru a merge mai departe în competiție, s-au deplasat la Praga, pentru jocul cu campioana Cehiei, LVI. Miza uriașă avea să-și pună serios amprenta pe evoluţia celor două echipe, iar cea care n-a rezistat acestei presiuni a fost echipa noastră. După două seturi îndârjite și cu multe momente de echilibru, gălățenii au cedat categoric în actul al treilea, care avea să fie și ultimul. Scorul final a fost 3-0 (25-23, 25-23, 25-15) pentru LVI Praga, într-o oră și jumătate de desfășurare a ostilităților.

"Am jucat pe terenul unei echipe care s-a dovedit a fi mai bună în acest meci. Am ținut pasul în primele două seturi, dar în următorul, în care ar fi trebuit să forțăm, am cedat inexplicabil. Importanța confruntării, poate și oboseala acumulată au fost împotriva noastră și, astfel, părăsim Champions League din faza grupelor. Va trebui să ne concentrăm asupra campionatului, unde vom avea mult de lucru. Primul meci este chiar sâmbătă, acasă, cu "U" Cluj, dar ne așteaptă ulterior două deplasări extrem de grele - la Steaua și Dinamo - săptămâna viitoare", ne-a declarat Mirel Zaharescu, managerul clubului.

Partida de la Praga a fost arbitrată de cuplul Pavel Burkiewicz (Polonia) și Erdal Akinci (Turcia).

CSM Arcada a început cu ”sextetul”: Woch, Butnaru, Gergye, Javad, Nikula, Hamacher - Toman (libero). Pe parcurs au mai intrat: Aldea, Talpă, Lescov, Lopez și Bala.

Foarte slab au fost gestionate finalurile primelor două seturi, în care gălățenii n-au reușit să găsească inspirația necesară pentru a trece în avantaj, greșindu-se, în special, la serviciu. În setul al doilea, de pildă, gălăţenii au irosit zece servicii!

Bilanțul final al grupei

În celălalt meci al grupei, Lube - Maaseik 3-0. Lube Civitanova și LVI Praga au ocupat primele două locuri în Grupa E și vor continua în Champions League. Belgienii de la Maaseik, locul al treilea, vor merge în CEV Cup, iar CSM Arcada, din păcate, a încheiat pe poziția a patra și va părăsi competițiile continentale.

Echipa noastră a făcut saltul în acest sezon spre grupele principale, dar n-a reușit mai mult, deși a fost foarte aproape. Ducându-ne cu gândul în urmă, la primele meciuri din grupă, părerea de rău este tot mai mare de la înfrângerea de acasă cu belgienii de la Maaseik, scor 1-3. Atunci, dacă ar fi fost o seară mai inspirată, cu mai multă atenție și determinare, s-ar fi putut realiza mai mult în cadrul acestei grupe. Iar acum, poate, am fi putut continua parcursul european...

Citit 595 ori Ultima modificare Joi, 18 Ianuarie 2024 22:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.