CS Municipal Galați se ține de obiectiv

CS Municipal Galați se ține de obiectiv
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Actuala ediție a Diviziei A (eșalonul secund) a handbalului feminin a beneficiat mai mult de pauze decât de continuitate în meciuri

Sezonul competițional a debutat în 2023, s-a jucat ce s-a jucat, apoi a intervenit de pauză pe perioada disputării Campionatului European. În ianuarie s-a revenit, iar în prezent, pentru o altă lună de zile – ați ghicit – este din nou pauză. Cu asemenea desfășurare...

Revenind la echipa noastră - CSM Galați, aceasta se ține de obiectiv. Face parte din Seria B, care cuprinde șapte echipe, iar în prima fază a susținut cinci meciuri, iar ultimul din tur tocmai în ianuarie. S-a reluat cu meciurile returului, de unde au avut loc încă două partide. Și, așa cum spuneam, acum ne aflăm într-o altă pauză.

Situația la zi este favorabilă elevelor Dacianei Balaban. Au disputat opt meciuri, toate câștigate, dintre care unele chiar la diferențe mari de scor. Ca de exemplu, 39-15 și 49-10 cu Știința Bacău, 34-21 cu CSM Bacău, ori 36-20 cu CSM Făgăraș.

Bilanțul este unul foarte bun: victorii pe linie, 24 puncte și un golaveraj excelent: 296 goluri marcate, față de doar 174 primite

Echipa gălățeană deține primul loc în clasament, alături de CSM Iași, tot cu 24 de puncte, dar cu un meci mai mult disputat.

Pauza va mai continua, următorul joc oficial fiind programat tocmai pe 10 martie, cu etapa numărul 11 (a noua pentru gălățence – după ce a stat în două etape până acum din cauza numărului impar de echipe din serie). Această revenire va avea loc în deplasare, la CSM Roman, echipă pe care în tur gălățencele au învins-o cu 42-30.

Spuneam că echipa Galațiului este în obiectiv. La finele sezonului regulat (mai sunt de disputat patru jocuri), formațiile clasate pe primele două locuri din cele trei serii, plus încă două cel mai bine clasate de pe locul al treilea, vor participa la turneul de promovare.

De aici vor răzbate spre primul eșalon primele două clasate de la acest turneu, iar ocupantele locurilor 3 și 4 vor juca meciuri de baraj promovare/retrogradare, cu două dintre echipele din primul eșalon.

Întăriri pentru promovare

Sperăm ca la final echipa noastră să se afle în poziția cea mai favorabilă. Obiectivul gălățean este susținut și de acțiunea de fortificare a lotului de jucătoare, chiar în timpul campionatului. La ora actuală, beneficiază de 23 de jucătoare, dintre care patru au fost transferate în ultima perioadă.

Dar iată cum arată acest lot: Ana Maria Micu, Nicoleta Petre, Bianca Aron, Alexandra Prodan-Daniela Corban, Mădălina Manolachi, Iasmina Ichim, Andreea Merlă, Bianca Zegrean, Cristina Andriță, Andreea Prescură, Mălina Bichir, Iulia Eiler, Andreea Sandu, Sorana Chiriac, Maria Frăsinel, Lavinia Lazăr, Andreea Filip și Diana Nichitean. 

Jucătoarea Raluca Tănasă Dima și-a încetat activitatea din motive speciale – va deveni mămică.

Lotului enunțat în rândurile de mai sus i s-au alăturat Sara Sabrici – Croația, 23 ani, Alina Czeczi (vine de la Mioveni), gălățeanca Cristina Marcu (revenită de la Gloria Bistrița) și Ana Maria Samson (23 ani, de la Sepsi Sf. Gheorghe).

Citit 860 ori Ultima modificare Joi, 22 Februarie 2024 08:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.