Cel mai important meci pentru fotoliul de lider

Cel mai important meci pentru fotoliul de lider
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Voleiul gălățean se află în preajma unui meci de importanță maximă - întâlnirea cu liderul campionatului Corona Brașov.

Campionatul primului eșalon de volei masculin a ajuns aproape de linia de sosire. Au mai rămas trei etape de disputat din sezonul regulat, iar lupta pentru vârful clasamentului încă nu este încheiată. Podiumul, care este destul de detașat de urmăritoare, se prezintă astfel: Corona Brașov 50 puncte, CSM Arcada 44 p, Rapid 43 puncte. Urmează la șapte puncte, Dinamo și Craiova.

Mai sunt destule puncte în joc, iar ordinea fruntașelor nu e bătută în cuie. Astfel că meciurile au devenit extrem de importante.

Pentru fanii gălățeni, cel mai important examen are loc sâmbătă, în care se opun primele două clasate. Campioana ultimelor cinci ediții primește replica echipei revelație - Corona Brașov. La acest nivel, calculele hârtiei sunt greu de deslușit.

Adversarul gălățenilor nu este doar o echipă nou-promovată, ci o revelație - și una foarte puternică. A pornit la drum fără prea mult tam-tam, rezultatele s-au legat și după câteva etape s-a constatat că nou-promovata este greu de ajuns. Corona este o grupare extrem de puternică, iar realizările acestui sezon o recomandă.

Despre acest lucru l-am rugat pe antrenorul Sergiu Stancu să ne vorbească. “Întâlnim un adversar extrem de important și puternic în același timp. În campionat a apărut, într-adevăr, drept o nou-promovată, dar componența lotului spune cu totul altceva. Echipa are jucători valoroși, experimentați, remarcați deja de la echipele de la care au venit. Doi campioni de la Arcada - Magdaș și Kantor, alți doi de la Craiova - câștigătoarea «Cupei României», Lupu și Kovacevici, apoi și de la Dinamo, plus cei care asiguraseră promovarea. În plus, este condusă de un antrenor, Laurențiu Lică, ce a făcut înaltă performanță la Craiova, dar și la lotul național. În ceea ce ne privește, șansele noastre sunt încă reale pentru a ajunge pe primul loc. Mai avem de disputat trei meciuri, plus o restanță cu Zalău. Dacă obținem victorii de trei puncte în toate aceste jocuri, finalul ne poate prinde pe primul loc”, ne-a mărturisit prof. Sergiu Stancu, antrenorul gălățenilor și selecționer al României.

Ne așteptăm la o dispută aprigă

Mai spunem o dată, meciul reprezintă un adevărat examen, dar pentru ambele grupări. CSM Arcada are și avantajul terenului propriu, atașamentul unui public activ, entuziast și tot timpul alături de favoriți. Meciul a fost pregătit cu multă grijă, jucătorii adversarei sunt în majoritate bine cunoscuți, iar ai noștri sunt conștienți de misiunea pe care o au. Va fi un interesant duel, un examen pentru ambele combatante. Echipa care va avea mai multă stăpânire de sine, de concentrare și de multă determinare, aceea va putea învinge. Fie ca la acest finiș, victorioasă să fie echipa noastră, care are mare nevoie de puncte, dar îi stă și în putere să o facă.

Întâlnirea de sâmbătă va fi găzduită de Sala Sporturilor ”Dunărea”, de la ora 18:00 și se va bucura de un arbitraj de primă mărime - internaționalul Bogdan Stoica, ajutat de Alexandru Prodana (ambii din București).

Citit 1172 ori Ultima modificare Vineri, 23 Februarie 2024 08:00

1 comentariu

  • postat de Un galatean de departe
    Vineri, 23 Februarie 2024 09:16
    212.93.144.***
    Indiferent de rezultat,RAMANETI CEI MAI BUNI BAETI, ramaneti portdrapelul galatiului, de cinci ori campioni, bravo Arcada, bravo baeti.
    0
    8

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.