Doi gălățeni vor reprezenta România la Campionatul European Școlar de şah

Doi gălățeni vor reprezenta România la Campionatul European Școlar de şah
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Doi sportivi gălățeni extrem de talentați, practicanți ai sportului minții,  vor reprezenta România la Campionatul European Școlar, în perioada 30 mai - 8 iunie, în Irlanda, la Limerick. Competiția se va desfășura pentru următoarele categorii de vârstă: U 7, U 9, U 11, U 13 și U 15.

Țara noastră va participa cu un lot de 13 sportivi, printre care se numără și doi din Galați: David-Cristian Talabă (U 7) și Dragoș-Ștefan Leu (U 13), sub îndrumarea conducătorului de delegație al României - Gheorghe Cristache Toculeț.

Cei doi gălățeni au reușit să obțină această participare grație titlurilor naționale câştigate în ianuarie, la Campionatul Național Școlar (CNŞ) de la Căciulata.

David-Cristian Talabă (foto) a obținut titlul de campion la categoria U 7, cu șapte victorii din tot atâtea partide, fiind singurul participant din întreaga competiție cu maximum de puncte. Campion a fost și Dragoș-Ștefan Leu, la categoria U 13, cu 6,5 puncte din șapte partide (șase victorii și o remiză).

David-Cristian Talabă, un fenomen în șah

Elev în clasa pregătitoare la Colegiul Național "Costache Negri", David-Cristian Talabă este un adevărat fenomen pentru șahul din România. Legitimat la CSM Galați, și-a descoperit pasiunea pentru sportul minții la vârsta de 4 ani și jumătate. Talentul său a ieșit rapid în evidență și a reușit să se remarce la concursuri naționale și internaționale. Anul trecut, a obținut nu mai puțin de 14 trofee la categoria U 7. Abilitățile sale ieșite din comun i-au permis să concureze şi la un nivel superior. Astfel, a fost cel mai mic concurent la Grand Prix Sebeș 2023, dar și la Campionatul Național de şah clasic - unde a obținut chiar trei succese! În acest an, pe lângă titlul de la ”Naționalele” școlare, și-a trecut în cont și maximum de victorii în cadrul Olimpiadei Naționale a sportului școlar.

Altfel, la ”Cupa Orașului Bicaz”, mai mulți sportivi de la CSM Galați au avut rezultate evidențiate: Lucian Jugaru - locul 2 la seniori, Răzvan Tudoroiu - locul 2 la Under 20, Ovidiu Lupu - locul 2 la U 14, Andrei Simulescu - locul 3 la U 11.

Citit 5437 ori Ultima modificare Joi, 28 Martie 2024 11:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.