CSM Arcada, încă un pas spre finală!

CSM Arcada, încă un pas spre finală!
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Disputa Arcada - Zalău n-a fost una oarecare, ci una de o mare importanță. După eșecul surprinzător de miercuri, prin care scorul general devenise 1-1, gălățenii nu aveau altă opţiune decât victoria.

Atmosferă de meci decisiv, sâmbătă, în Sala Sporturilor "Dunărea", cu lume multă dispusă să-și susțină favoriții. Și aceștia au răspuns cum nu se putea mai bine, cu o victorie clară: 3-0 (25-20, 25-18, 25-14). Un frumos succes pentru splendidul public gălățean, dar și pentru managerul clubului, Mirel Zaharescu, care și-a sărbătorit aniversarea în ziua meciului.

Din start s-au aruncat în luptă toate energiile, toate cunoștințele în materie de volei. Nicio diferență între combatante la primele schimburi de mingi, în ciuda poziționării lor în clasamentul regulat - locul 1 versus locul 8. S-a jucat la cel mai înalt nivel, cu încleștare permanentă, un joc cu nerv. Au fost faze care au ridicat publicul în picioare, cu atacuri și blocaje spectaculoase.

Elevii lui Sergiu Stancu au prins, totuși, în ciuda opoziției, o seară de excepție, cu multă siguranță în execuții, depășind cu brio momentele mai încărcate ale partidei. S-a mers cap la cap până la jumătatea primului set, 12-12. De aici, gazdele au sprintat către încheierea favorabilă: 19-16, 25-20. În continuare, ecartul a devenit tot mai evident. Superioritatea campionilor a crescut odată cu trecerea fazelor. Setul al doilea: 6-2, 12-6, 20-11, 25-18. În actul al treilea, care avea să consfințească un succes incontestabil al gazdelor, se poate spune că pe teren a fost o singură echipă: campioana CSM Arcada. Gălățenii s-au desprins rapid la 9-5, 14-6, 20-9, 25-14. Se vede treaba că ”dușul rece” de la Zalău le-a prins bine băieților noștri.

Toți jucătorii au evoluat la înălțime, dar o remarcă se cuvine căpitanului Marian Bala - care la o singură poziție de... servant a reușit o serie de cinci puncte consecutive (dintre care doi ași).

Că jocul a avut constanță este reflectat și de faptul că echipa s-a descurcat foarte bine și fără multe înlocuiri. Iată ”sextetul”: Woch, Butnaru, Gergye (Hamacher), Bala, Nikula, Javad - Toman (Cristudor).

Impecabil arbitrajul prestat de bucureștenii Bogdan Stoica - Florin Dragomir.

CSM Arcada va juca în semifinală cu învingătoarea dintre Dinamo - SCMU Craiova, iar primul meci va avea loc la Galați, sâmbătă, 6 aprilie. În cealaltă semifinală se vor întâlni Rapid București și Corona Brașov.

Înainte de a urca în autocarul de întoarcere acasă, președintele clubului zălăuan, Adrian Feher, ne-a declarat: ”A câștigat echipa mai bună și aceasta a fost Arcada. Este cea mai valoroasă echipă din campionatul nostru și are toate șansele să câștige titlul în acest sezon”.

Citit 981 ori Ultima modificare Duminică, 31 Martie 2024 17:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.