Cadeții gălățeni de la CSS - CS Arcada - campioni naţionali!

Cadeții gălățeni de la CSS - CS Arcada - campioni naţionali!
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Cele mai bune șase echipe de cadeți din țară, Grupa Divizia Perspectivă, s-au confruntat în Capitală, pe parcursul a cinci zile. A fost o perioadă cu multe meciuri, jucându-se în sistemul de fiecare cu fiecare.

A rezultat un turneu puternic, fără a fi fost echipe considerate mari favorite la start, în care jucătorii prezenți și-au demonstrat priceperea întru supremație. Turneul a fost dominat de către echipa gălățeană condusă de antrenorii Ileana Berdilă și Nicușor Harabagiu, care nu numai că s-a impus categoric, ci și toate meciurile le-a încheiat fără să cedeze niciun set, toate de 3-0.

Cu un total de 15 puncte și 15:0 setaveraj, cadeții noștri au devenit campioni naționali ai acestei categorii de vârstă (Under 17).

Este un grup de copii talentați, care practică această disciplină de circa 7-8 ani, începând cu minivolei. Și încă o remarcă. Deși limita de vârstă este de 17 ani, în grup se regăsesc și sportivi cu câțiva ani mai mici: de 16, 15 sau chiar 14 ani!

Într-un final fericit, echipa merituoasă și-a ocupat locul privilegiat al clasamentului: 1. CSS-CS Arcada, 2. Elenax-4 Volei București, 3. CSM Constanța, 4. LPS Bistrița, 5. CSS ”Alexandru Vlahuță” Rm. Sărat, 6. CSS ”Nicu Gane” Fălticeni.

Locul din fruntea clasamentului n-a fost singura realizare a gălățenilor. Încă doi sportivi de-ai noștri au fost recompensați cu distincții individuale: Sebastian Ursu (MVP-ul turneului), iar Robert Stamate – cel mai bun universal.

Grupul acestor performeri arată astfel: George Chiriac, Ștefan Doca, Sebastian Ursu, Tudor Apostol, Robert Stamate, Eduard Ionescu, Cristian și Alexandru Gherghea, Rareș Popa și Bogdan Neștian.

În aceste zile, la Arad, au loc meciurile juniorilor Under 19, în cadrul turneului final Grupa Divizia Perspectivă, la care este prezentă și echipa combinată a Galațiului între CS Școlar și CS Arcada.

De notat că o parte din cadeții campioni se află alături de colegii lor mai mari și speră ca împreună să repete performanța.

”Grupul de sportivi foarte tineri s-a aflat permanent în prim-planul preocupărilor noastre. Au fost asigurate condiții optime de pregătire și participare la competiții. Avem o colaborare foarte bună cu CS Școlar, prin care, în ultima perioadă, au apărut și rezultatele. Dovadă este și acest titlu al echipei de cadeți, o grupare ce promite și alte performanțe în perspectivă. De asemenea, așteptăm rezultate și performanță și de la formația de juniori (Under 19). Pe lângă instruirea și formarea sportivă, ne-am interesat și de cea a activității școlare – ca o condiție necesară progresului. Sportul este cel mai bun medicament în pregătirea copiilor și a tineretului în general, de atragere la un mod corect de viață”, o pledoarie, o declarație a managerului Clubului Arcada, Mirel Zaharescu – fost mare sportiv și fost arbitru internațional.

Citit 1514 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Mai 2024 22:45

1 comentariu

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.