Voleiul gălățean juvenil continuă să strălucească

Voleiul gălățean juvenil continuă să strălucească
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Recentele finaluri de sezon pentru echipele masculine de cadeți și juniori au adus aprecieri pe deplin justificate celor două grupări gălățene ale combinatei CSS - CS Arcada. 

Mai întâi, au ieșit campioni ai Grupei Divizia Perspectivă - cadeții, primind toate laudele ce li se cuveneau. La puține zile distanță, a avut loc și turneul final al categoriei de juniori, la care a luat parte și echipa aceleiași combinate, în jocul unde sportul cu mingea peste plasă și-a găsit locul cel mai potrivit de evoluție și dezvoltare. 

Acest turneu a fost găzduit de orașul Arad și s-a bucurat de una dintre cele mai reușite organizări. În orașul de pe Mureș și-au dat întâlnire cele mai bune șase echipe de la această categorie de vârstă (juniori Under 18). Între acestea s-a aflat și gruparea gălățeană pregătită de aceiași antrenori ca și la cadeți, Nicușor Harabagiu și Ileana Berdilă. 

S-a jucat în sistemul de fiecare cu fiecare, astfel că disputele au dat naștere la cinci zile pline de volei. Întrecerile au fost dominate de către LPS Oradea, ce avea să devină și campioană a categoriei.

Gălățenii noștri au debutat în turneul final cu o victorie, 3-1 cu Baia Mare - echipă ce avea să încheie la final pe locul al doilea. 

Apoi au venit două înfrângeri, iar turneul s-a încheiat spectaculos pentru gălățeni: 1-3 cu Craiova, 0-3 cu Oradea, respectiv, 3-2 cu București și 3-0 cu Aradul. 

Clasamentul final arată astfel: 1. LPS Oradea, 2. CSS 2 Baia Mare, 3. CSS - CS Arcada Galați, 4. CS Pro Volei Arad, 5. CN ”Nicolae Titulescu” Craiova, 6. Ex4 Volei București. 

Echipele de pe podium au fost recompensate cu medalii și cupe, iar toate participantele au primit și diplome. 

Au fost și evidențieri individuale, unde a fost premiat gălățeanul Sebastian Ursu - cel mai bun trăgător (măsoară 1,90 metri). 

În acest final consemnăm numele jucătorilor noștri, premiați cu medaliile de bronz. Mai întâi să precizăm faptul că lotul de 12 jucători cuprinde nu mai puțin de opt dintre cadeții medaliați cu aur! 

Iată și numele lor: Iustin Pavel, Răzvan Chirilă, Andrei Cohal, Teodor Apostu, respectiv Sebastian Ursu, George Chiriac, Robert Stamate, Ștefan Doca, Eduard Ionescu, Rareș Popa, Cristian Gherghea și Tudor Apostol. 

Ținând cont de faptul că majoritatea jucătorilor sunt de vârsta cadeților, reprezintă cu adevărat o speranță că voleiul gălățean își anunță o prezență activă și în viitoarele sezoane. 

Cei patru juniori ce au evoluat la turneul arădean s-au aflat la ultima prezență la această categorie de vârstă, urmând să treacă la nivel de seniori. 

Citit 1066 ori Ultima modificare Joi, 23 Mai 2024 07:45

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro