Vega Holding, gata să finanţeze liderul Ligii I

Vega Holding, gata să finanţeze liderul Ligii I
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Dacă ArcelorMittal, principala sursă de venit a „oţelarilor”, este cel mai tare sponsor din campionatul patronat de Liga Profesionistă de Fotbal, lângă echipa lui Dorinel Munteanu ar putea veni şi unul dintre miliardarii Galaţiului, şeful grupului de firme Vega *

Tentat de performanţele echipei

Scriam săptămâna trecută despre cadrul select în care jucătorii şi antrenorii Oţelului au savurat pomana porcului – incinta Hotelului „Viva” din cartierul Traian Nord – şi de faptul că bossul firmei i-a premiat cu aproape 100.000 de euro pe cei care domină Liga I de trei luni de zile.

Omul de afaceri Corneliu Istrate (FOTO dreapta) - locul 90 în Top Forbes de România - ne-a declarat că performanţele frumoasei echipe dunărene îl tentează tot mai mult să intre în joc.

Primul pas l-a făcut deja, iar la petrecerea de final de an le-a promis lui Costin, Paraschiv şi compania că este nerăbdător să le facă o surpriză şi la vară, când este aşteptat trofeul de campioni.   

„În tinereţe eram mereu pe stadion”

„Cu foarte multă plăcere i-am invitat să petrecem în cinstea sezonului bun pe care l-au avut. E un prim pas făcut, dar încă nu m-am gândit care va fi suma cu care vom sponsoriza Oţelul. Dacă vor păstra acest ritm, este foarte posibil să ne alăturăm acestui proiect”.

„Pentru moment am zis să le pregătim ceva deosebit pentru rezultatele deosebite ale băieţilor”, ne-a spus miliardarul, căruia, ca oricărui alt om de afaceri, îi surâde varianta accederii roş-alb-albaştrilor în grupele Ligii Campionilor.

„Ne dorim foarte mult ca această echipă să ajungă acolo, dar va depinde foarte mult de jucători şi de antrenori”, a adăugat Corneliu Istrate, care a ţinut să ne povestească viaţa sa de suporter al sportului-rege:

„Mă uit la fotbal tot timpul, dar vin rar pe stadion. În tinereţe nu pierdeam niciun meci de-al Oţelului, fie ploaie, fie ninsoare. Sunt suporter vechi, însă acum timpul nu-mi mai permite să particip la meciuri.”

„E loc pentru Vega pe tricouri!”

Marius Stan, directorul general al grupării care iernează la cinci puncte deasupra poziţiei a doua din clasament, a afirmat, la rândul său, că-l aşteaptă cu braţele deschise pe Istrate.

„Sunt convins că surprizele dânsului vor continua, mă bucur că cineva din Galaţi face un gest concret pentru această echipă pe care eu am simţit-o uitată de autorităţi şi de foarte multă lume. Dacă va fi cazul, cu mare drag vom imprima Vega pe tricourile jucătorilor noştri”.

„Este loc destul, tricourile sunt foarte largi şi destul de goale”, a comentat conducătorul clubului de fotbal finanţat de ArcelorMittal Galaţi (încasează anual 2,5 milioane de euro de la Combinat, colosul siderurgic fiind, astfel, cel mai tare sponsor din Liga I).

Mittal spuneam? Nu-i întâmplător titlul articolului, patronul companiei multinaţionale producătoare de oţel fiind al cincilea miliardar al lumii, conform revistei Forbes.

Istrate, avere de 55 de milioane

Corneliu Istrate, locul 90 în Top Forbes de România, cu o avere de 55 de milioane de euro, şi-a lăsat afacerile pe mâna celor doi copii ai săi - Anca şi Ionuţ, însă îi supraveghează îndeaproape.

Vega Holding, businessul familiei, deţine mai multe societăţi de construcţii civile şi industriale, printre care Vega ‘93 şi Viva Construct, dar desfăşoară afaceri şi în domeniul hotelier. Fiica lui Corneliu Istrate se ocupă de latura hotelieră, iar băiatul de restul activităţilor.

Citit 3216 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.