Campioana Macedoniei, Metalurg, vine la Galaţi

Campioana Macedoniei, Metalurg, vine la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adversar de Liga Campionilor pentru handbalistele de la Oţelul! WHC Metalurg Skopje – campioana Macedoniei – este echipa pe care gălăţencelor o vor întâlni în turul trei al Cupei Cupelor, conform tragerii la sorţi de ieri. Gălăţencele au evitat formaţia românească „U” Jolidon Cluj sau vreun adversar din Ungaria, dar se vor duela cu o grupare care a participat în faza grupelor preliminare din cea mai puternică competiţie europeană.

Metalurg Skopje a jucat în septembrie pentru calificarea în faza principală a Ligii Campionilor (acolo unde se află şi Oltchim Rm. Vâlcea), dar a încheiat turneul de pe propriul teren pe locul secund. Cu o victorie (27-22 cu Elda Prestigio, Spania) şi un eşec (17-20 cu Byasen, Norvegia), macedonencele au părăsit Liga Campionilor pentru o calificare directă în turul trei al Cupei Cupelor.

Istorie recentă

Metalurg Skopje (recent apărută în handbalul european) a ieşit la rampă în Macedonia după destrămarea celor de la Kometal Skopje, grupare care domina Liga Campionilor, în anii trecuţi. În sezonul 2009/2010, Metalurg a disputat finala Cupei Challenge, iar în 2010/2011 a evoluat, de asemenea, în Liga Campionilor, ca mai apoi să ajungă în Cupa EHF, de unde a fost eliminată de către Lada Togliatti (Rusia).  

În actualul lot al lui Metalurg se regăsesc 20 de jucătoare, dintre care patru sunt sârboaice, o handbalistă este din Muntenegru, iar restul sunt macedonence. „Stranierele” Liscevici, Krpez şi Trifunovici sunt componente ale naţionalei Serbiei.

Primul meci, la Galaţi

Meciul tur dintre Oţelul şi Metalurg se va disputa pe 5 sau 6 noiembrie la Galaţi, returul fiind programat o săptămână mai târziu, în Macedonia. „Când am văzut urna cu posibilele adversare, toate nume importante în handbalul european, mi-am pus o dorinţă care acum mi s-a împlinit. Pot să spun că ştiu echipa din Macedonia, cu care am jucat acum doi ani pe când antrenam Naţionala de tineret sau Brăila. O să mă documentez mai bine şi vom vedea ce va fi. Vom juca acasă primul joc, vom încerca să le surprindem şi chiar să tranşăm calificarea”, a precizat antrenoarea Alexandrina Soare. „La prima vedere nu am picat foarte rău, din păcate returul nu este la Galaţi. Să sperăm ca la capătul celor două meciuri ne vom bucura”, ne-a declarat şi interul Alina Braniste Horjea.

* În turul trei al Cupei Cupelor, conform tragerii la sorţi, vor mai avea loc meciurile: Ormi-Loux Patras (Grecia) – DVSC Debrecen (Ungaria), Bergen (Norvegia) – Zvezda (Rusia), Zaglebie Lubin (Polonia) – Veseli nad Moravou (Cehia), Sagunto (Spania) – Gorodnichanka (Belarus), Dalfensen (Olanda) – Zajecar (Serbia), Alcoa (Ungaria) – Uskudar (Turcia), Toulon (Franţa) – Leipzig (Germania), Westfriesland (Olanda) – FTC Rail Cargo (Ungaria), Elda Prestigio (Spania) – Rostov-Don (Rusia), „U” Jolidon Cluj – Levanger (Norvegia) şi Michalovce (Slovacia) – Savehov (Suedia).

Citit 672 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Octombrie 2011 16:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.