Vasluiul Pappă Oţelul
Foto: Foto: Sorin Pană

Vasluiul Pappă Oţelul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Fără vlaga din partidele precedente, jucătorii lui Dorinel Munteanu au fost depăşiţi de rivalii din judeţul vecin * Golul lui Wesley n-a putut fi egalat în ultimele zece minute în ciuda faptului că Papp fusese eliminat de pe teren


FC VASLUI – OŢELUL GALAŢI 1-0 (1-0)

Meci disputat duminică în etapa a XVI-a a Ligii I;

Stadionul „Municipal” – 5.000 de spectatori;

A marcat: Wesley 11’;

Cartonaşe galbene: Papp 82’, 89’, Gerlem 90+4’ / Viglianti 61’, Paraschiv 75’, Punosevac 90+2’;

Cartonaş roşu: Papp 89’;

Echipele utilizate:

VASLUI: Cerniauskas – Milanov, Papp, Farkas, Milisavljevici – Pavlovici, Gladstone (78’ R. Costin) – Adailton, Wesley, Sânmărtean (66’ Gerlem) – Temwanjera (75’ Jovanovici). Antrenor: Viorel Hizo.

OŢELUL: Brăneţ – Râpă, Perendija, S. Costin, Sălăgeanu – Viglianti (81’ Punosevac), Filip (46’ Paraschiv), Giurgiu – Iorga (57’ Antal), Pena, Ilie. Antrenor: Dorinel Munteanu.

Arbitru: Alexandru Tudor (Bucureşti). Asistenţi: Adrian Vidan (Bucureşti), Dorin Mudura (Oradea).


Duelul moldav de aseară, de lângă Podul Înalt, nu se putea constitui într-o revanşă a vasluienilor pentru ce s-a petrecut în stagiunea precedentă. Oamenii lui Porumboiu îi stâlciseră în toamna anului trecut pe „oţelari” cu 4-0 şi remizaseră la zero în returul din Ţiglina III, deci dorinţa de răzbunare trebuia să se regăsească doar în tabăra dunăreană. Că Galaţiul, cu te-miri-ce-uri investiţionale, avea să pună apoi mâna pe trofeul de campioană în dauna societăţii comerciale zdravene financiar de lângă Huşi nu mai ţine de vreo culpă cu iz de Porto-Franco. Dar, fatalitate, la intrarea pe teren s-au păstrat coordonatele declaraţiilor făcute de gazdele jocului: „Trebuie să demonstrăm cine a fost mai bun în ediţia 2010-11 a Ligii I!” Rămaşi cu destul aer în nări de la egalul cu Lazio, vasluienii au înscris la prima acţiune de fotbal autentic: Sânmărtean la Milisavljevici, centrare în 10 metri şi Wesley, cu stângul, a spart liniştea de pe tabelă (11’). 

Final cu behăituri, dar fără gol egalizator

Anesteziaţi de lovitura brazilianului, elevii lui Dorinel Munteanu au reacţionat printr-un şut al lui Pena (13’), apoi terenul s-a înclinat înspre buturile păzite de Brăneţ, Sânmărtean (37’) şi Wesley (38’, 40’) fiind carotaţi de şansă şi de prezenţa de spirit a portarului gălăţean. La revenirea de la cabine, Oţelul şi-a adus aminte să atace, Pena irosind două situaţii bune de tot: mai întâi a fost anihilat de Farkas în 6 metri (57’), pentru ca apoi să trimită cu capul dintr-o poziţie similară la un deget de bara transversală (69’). Finalul, condimentat de behăiturile de nuntaş ale crainicului stadionului, n-a adus golul pentru formaţia Neamţului, dar se putea face 2-0 la o deviere a aceluiaşi Wesley (82’). Plasamentul lui Brăneţ îi ţinea în viaţă pe campionii de nerecunoscut ai României, aceştia nereşind să profite nici de eliminarea lui Papp, din final.

Torţele au golit stadionul

Partida de pe „Municipalul” vasluian a luat startul în tribune, numeroasa galerie gălăţeană aprinzând câteva torţe care l-au speriat de moarte pe observatorul Romeo Paşcu. Altfel nu se explică de ce masa de 400 de oameni a fost scoasă de pe stadion, cu scuturi şi bastoane, în minutul 19. Folosirea de materiale pirotehnice nu este regulamentară (puteau fi amendaţi doar piromanii de ocazie!), dar ce vină au persoanele paşnice din acel sector şi de ce trebuia să fie mutată vina exclusiv pe reduta dunăreană? Controlul corporal şi camerele video cu care trebuie să fie dotată orice arenă de prim eşalon lăsaseră, de fapt, repetente forţele de ordine din reşedinţa judeţului vecin şi era nevoie de un ţap ispăşitor. O notă bună pentru galeria gazdelor care a ieşit din arenă în spirit de solidaritate cu „oţelarii”.

Citit 3551 ori Ultima modificare Duminică, 04 Decembrie 2011 20:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.